in , , , , ,

“NSA-documenten vrijgegeven die richting Israel wijzen in de moord op JFK over kernwapens”

3214792726 7cae951673 John Kennedy

Vrijgegeven documenten tonen aan dat president John Kennedy in 1963 de Israëlische premier Levi Eshkol waarschuwde dat de Amerikaanse steun voor het jonge land “ernstig in gevaar zou komen” als , de geen periodieke inspecties van de Israëlische kernreactor toestond om ervoor te zorgen dat Israël geen wapens kon produceren met radioactief materiaal :

Een telegram van Kennedy gedateerd 4 juli 1963, feliciteert Eshkol met het aannemen van het eerste ministerschap na het aftreden van Ben Gurion en vertelt de gesprekken tussen Kennedy en Ben Gurion over inspecties in de reactor in Dimona.

“Toen ik de heer Ben Gurion schreef, zou de inzet en steun van deze regering voor Israël ernstig in gevaar kunnen komen als men zou moeten denken dat we geen betrouwbare informatie konden verkrijgen over een onderwerp dat even vitaal is voor vrede als Israëls inspanningen op nucleair gebied.” zei het telegram.

Het telegram werd in de jaren negentig van de vorige eeuw vrijgegeven, maar was pas vorige week wijd beschikbaar toen het National Security Archives, een project gelieerd aan George Washington University, het op zijn website plaatste.

Kennedy die anders in de buurt van Israël was, was woedend op zijn ogenschijnlijk kernwapenprogramma, omdat hij bang was dat de Sovjetunie het zou kunnen gebruiken als hefboom om zijn invloed in het Midden-Oosten te behouden.

Eshkol, verrast door de toon van het telegram, duurde zeven weken om toestemming te geven, en de tweejaarlijkse inspecties gingen door tot 1969 toen president Richard Nixon hen eindigde.

Ook onthuld in de enorme hoeveelheid documenten die de NSA heeft gepost, is de oorsprong van Israëls vaak herhaalde credo dat het niet de eerste zou zijn die kernwapens zou introduceren – een opzettelijk dubbelzinnige verklaring die Israël ruimte liet om de wapens te ontwikkelen, maar niet bewapende.

Shimon Peres, vervolgens de vice-minister van Defensie die later het land zou leiden als premier voor twee termijnen en vervolgens president werd, improviseerde de verklaring toen hij verrast werd door Kennedy tijdens een vergadering die Peres had gepland met Kennedy's adviseur, Myer Feldman, die ook functioneerde als liaison van de administratie om Israël en de Amerikaanse Joodse gemeenschap. Zonder medeweten van Peres hadden Kennedy en Feldman de ‘verrassings'-ontmoeting gepland.

Volgens een Hebreeuws verslag van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Israël van de bijeenkomst van 2 april, vroeg Kennedy Peres 30 minuten lang naar het Oval Office en ondervroeg hem over de nucleaire capaciteit van Israël.

“U weet dat wij de ontdekking van nucleaire ontwikkeling in de regio van nabij volgen,” zei Kennedy. “Dit kan een zeer gevaarlijke situatie creëren. Om deze reden houden we toezicht op uw nucleaire inspanning. Wat zou je me hierover kunnen vertellen? ‘

Peres improviseerde: “Ik kan je het duidelijkst zeggen dat we geen kernwapens in de regio introduceren, en we zullen zeker niet de eerste zijn.”

Het hele punt van de creatie van kernwapens onder het Manhattan-project was om de “slechte” nazi's te vernietigen die de economische wurggreep van Rothschild over bedreigden.

Gelukkig voor alle Europeanen werden de Duitsers verslagen voordat de Joden de hand konden leggen op alle kernwapens, omdat Duitsland het primaire doelwit was voor “de bom”, niet Japan, dat begin 1945 diplomatieke toenames van overgave had gedaan. Het was niet meer dan logisch dat de Joden hun nieuwe staat Israël gingen bewapenen, net zoals zij hun co-ethniek bewapend in Sovjet-, met kernwapens om de rest van de wereld in overeenstemming te houden.

De immer naïeve Kennedy geloofde zelfs dat hij de Joden kon vertellen dat ze nooit kernwapens zouden hebben zolang hij president was. En ondanks zijn vermoedens had hij geen andere keus dan Myron Feldman in dienst te nemen, die optrad als een Israëlische in het Witte Huis, en JFK's vertrouwen aan de Israëli's verraden.

Hij had moeten weten dat de Joden nooit een situatie zou accepteren, waar ze niet alleen zichzelf kon verdedigen, maar ook een bedreiging voor de hele planeet te vernietigen als iemand ernstig de Joden bedreigd en dat hun Amerikaanse “bondgenoten” inbegrepen, evenals de familie Kennedy ontdekte niet eenmaal, maar een aantal keren.

En dus dient dit artikel als een “subtiele” herinnering aan alle wereldleiders vandaag, niet de rotzooi met Israël.

Lees verder bij de bron: rightoftheright.com

Photo by RTD Photography cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
censuur5

ANP censureert Marokkaanse komaf weg uit signalement

mazelengrafiek VS vaccinatie invloed

Zieker van de mazelen of van het mazelen-vaccin? Wat is wijsheid?