in ,

Schuld van door jarenlang links bestuurde hoofdstad Amsterdam bedraagt maar liefst 5,6 miljard euro

De schuld van de gemeente is dit jaar met 300 miljoen gestegen naar 5,6 miljard. Dat heeft wethouder Victor Everhardt (Economische Zaken) laten weten in een brief aan de gemeenteraad.

Toch zegt de wethouder dat de financiële positie van de stad goed is.

Wel kunnen de coronatekorten ‘als laatste redmiddel’ uit de algemene reserve worden aangevuld, maar die reserve mag niet negatief zijn. Ook moet de algemene reserve in latere jaren weer worden aangevuld.

Na 2020 kunnen de effecten aanhouden en leiden tot een tekort van 200 miljoen per jaar. In april zei de gemeente al dat er een ‘fundamentele herziening van ons beleid en onze ambities’ nodig is en dat er ‘geen heilige huisjes’ bestaan.

Over die fundamentele herziening is echter nog altijd niks …..

Lees verder bij de bron: AT5 via tpook


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joop
1 jaar geleden

Ik heb hier geen problemen mee zolang als er geen subsidie of lening vanuit Den Haag gegeven wordt.

Rob de Jong
1 jaar geleden

en gooi die zogenaamde top ambtenaren er eens uit dat kan vast met minder, want er gaat natuurlijk heel veel burger geld naar dat soort mensen,

Rob De Jong
1 jaar geleden

gooi eens een zooi top ambtenaren en managers eruit want die kosten al klappen met geld en de gemeente werkt zo wie zo al verschrikkelijk traag en bureaucratisch, dus dat kost op zich al genoeg daar heb je die managers en andere geldverslinders niet bij nodig , dat zou geld schelen

Pinto
1 jaar geleden

Ik voorspel een lastenverzwaring aan, voor wie anders dan de burger. Er komen vast weer reclamespotjes met de boodschap ‘samen redden we het wel’. En daar het leed over de rug van de werkende Nederlander steeds zwaarder weegt gaan de mooipraters er met het geld vandoor. En als de armoede dan toeneemt dan zal de ECB wel wat geld bijdrukken…. met als gevolg dat geld steeds minder waard wordt. De prijzen zullen stijgen en met je (toch al in waarde afnemende) geld koop je steeds minder.

Ook de nieuwe versie van de Corona-noodwet is een draak van een wet die we niet moeten willen

Zwaar verontreinigd vlees verdwijnt in kroketten en bitterballen, de NVWA vindt het wel best