in

Ook de snorfietsers moeten eraan geloven: er is een helmplicht op komst

Zowel bestuurders als passagiers van snorfietsen moeten verplicht een helm gaan dragen. Dit stelt minister Cora van Nieuwenhuizen van en Waterstaat voor in een online gepubliceerd conceptwetsvoorstel.

Dit houdt in dat alleen fietsers en bestuurders van zogeheten bijzondere bromfietsen nog zijn vrijgesteld van de helmplicht.

Voorbeelden van bijzondere bromfietsen zijn de Segway, de Trikke, de Swing en de Zappy 3. Voor de speedpedelec, een fiets met hulpaandrijving die 45 km per uur kan, geldt al een helmplicht.

Van Nieuwenhuizen verwacht dat veel snorfietsers overstappen naar een veiliger vervoermiddel, wat naar verwachting veel ongelukken scheelt.

Daarbij verwijst ze naar onderzoek van Arcadis.

‘Als 60 procent van de snorfietsers overstapt, is er bij de snorfietsers die overblijven een daling te verwachten van 16 naar 6 doden en van 1.838 naar 735 gewonden per jaar. Als 30 procent van de snorfietsers overstapt, is er een verwachte daling naar 11 doden en 1.268 gewonden per jaar’, is daar te lezen.

In het wetsvoorstel stelt het Ministerie dat er in naar schatting 750 duizend snorfietsen zijn. De minimumprijs voor een goedgekeurde helm is 45 .

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hulplijn voor pedofielen miste honderden telefoontjes, nog niet eens de helft is opgenomen!

Kantoor van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock in Parijs bestormd door activisten