in

Ook de snorfietsers moeten eraan geloven: er is een helmplicht op komst

Zowel bestuurders als passagiers van snorfietsen moeten verplicht een helm gaan dragen. Dit stelt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat voor in een online gepubliceerd conceptwetsvoorstel.

Dit houdt in dat alleen fietsers en bestuurders van zogeheten bijzondere bromfietsen nog zijn vrijgesteld van de helmplicht.

Voorbeelden van bijzondere bromfietsen zijn de Segway, de Trikke, de Swing en de Zappy 3. Voor de speedpedelec, een fiets met hulpaandrijving die 45 km per uur kan, geldt al een helmplicht.

Van Nieuwenhuizen verwacht dat veel snorfietsers overstappen naar een veiliger vervoermiddel, wat naar verwachting veel ongelukken scheelt.

Daarbij verwijst ze naar onderzoek van Arcadis.

‘Als 60 procent van de snorfietsers overstapt, is er bij de snorfietsers die overblijven een daling te verwachten van 16 naar 6 doden en van 1.838 naar 735 gewonden per jaar. Als 30 procent van de snorfietsers overstapt, is er een verwachte daling naar 11 doden en 1.268 gewonden per jaar’, is daar te lezen.

In het wetsvoorstel stelt het Ministerie dat er in Nederland naar schatting 750 duizend snorfietsen zijn. De minimumprijs voor een goedgekeurde helm is 45 euro.

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij met een donatie, zodat ik u op de hoogte kan blijven houden!

Tikkie | Ideal | PayPal

Rapporteren

4 Comments

Laat een reactie achter
  1. De dictatuur en slavernij wordt steeds erger. Vinden ze het dan og gek, dat de bevolking woest wordt op dat satanistisch zooitje, dat ons alles af wil nemen, omdat er aso’s zijn die het voor iedereen verpesten.

  2. Er sterven 25000 mensen per jaar aan hart- en vaatziekten onder andere als gevolg voeding en van de hedendaagse stress, maar daar hoor je de minister niet over ….
    Maar blijkbaar zijn 10 doden voldoende voor de minister om het dragen voor snorfietsers te verplichten.

    Waarom doet de overheid niet veel meer aan het zorgen voor goede voeding en zorgt zij er voor dat mensen veel minder leiden aan stress ???

  3. Als je maar 25 mag, ok zonder helm. Praktijk is echter dat alles 35 rijdt of meer. Ik vind dat link. Ik rijd 50.. Altijd geel plaatje gehad, helm geen bezwaar. Zou niet zonder durven. Ervaring: 44 jaar !
    En een noclaim van 44 jaar! Het kan dus wel veilig, maar die opgevoerde snordingen halen mij soms zelfs in! Reden genoeg om helm te verplichten dus.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Hulplijn voor pedofielen miste honderden telefoontjes, nog niet eens de helft is opgenomen!

Kantoor van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock in Parijs bestormd door activisten