in ,

Oost Afrika geteisterd door sprinkhanenplaag van Bijbelse proporties

Nieuwszender spreekt over ‘Bijbelse sprinkhanenplaag met zwermen zo groot als steden’

Terwijl de aandacht van de wereld vooral uitgaat naar het virusdrama in China –waarvan de ware omvang nog steeds niet duidelijk is-, is er in Oost Afrika nog een andere humanitaire, volgens sommige waarnemers zelfs ‘apocalyptische’ ramp in de maak.

In diverse landen, vooral in Ethiopië, Somalië en Kenia, vinden de ergste sprinkhanenplagen in 70 jaar tijd plaats. Soms tientallen kilometers lange zwermen met miljarden sprinkhanen vreten in no-time alles kaal wat ze op hun weg vinden, waardoor er (weer) een enorme voedselcrisis dreigt te ontstaan.

Door te schreeuwen en op potten en pannen te slaan proberen Afrikaanse boeren de sprinkhanen van hun land te verjagen. Vergeefs, want het zijn er simpelweg veel te veel. Een nieuwskanaal sprak zelfs van ‘een Bijbelse sprinkhanenplaag met zwermen die zo groot zijn als steden,’ die in nog sneller tempo dan andere natuurrampen hele gierst-, graan- en maïsoogsten verwoesten.

Monsterzwerm van 60 x 40 kilometer

In Kenia is al zeker 70.000 hectare land kaalgevreten. Een gemiddelde zwerm bevat tot 150 miljoen sprinkhanen per vierkante kilometer landbouwgrond (= 250 voetbalvelden). Eén monsterzwerm in het noordoosten van Kenia was maar liefst 60 kilometer lang en 40 kilometer breed.

https://.com/watch?v=X4XGBBYQqkg%3F

‘Zelfs koeien vragen zich af wat er gebeurt,’ verklaarde een van de getroffen boeren. De sprinkhanen ‘hebben alles opgegeten.’ Veel boeren durven hun dieren sowieso niet tijdens de plaag te laten grazen.

De sprinkhanen zijn eigenlijk niet af te stoppen, ongeacht wat er in het verleden is uitgeprobeerd, zoals gigantische netten, vlammenwerpers, lasers en enorme vacuüms.

Kleine zwerm vreet dagelijks voor tienduizenden mensen op

Als het na maart weer gaat regenen, dreigt er een nieuwe explosie van de zichzelf razendsnel voortplantende sprinkhanen, voordat het droge seizoen hen weer verjaagt.

De voedsel- en landbouw organisatie van de VN is bezig met het nemen van noodmaatregelen, omdat zelfs kleine zwermen op één dag voedsel voor tienduizenden mensen opvreten.

Daarmee lijkt er weer een ….

Lees verder bij de bron: Xandernieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CurvedAir
1 jaar geleden

Ook West- Europa wordt al langere tijd geteisterd door sprinkhanen, zij het dat dezen het vermogen tot vliegen niet bezitten. Met tientallen miljoenen tegelijk vreten zij de sociale zekerheid op, en planten zich rijkelijk voort, ook al weer op kosten van dezelfde getroffen West-Europese bevolking.

Ondertussen rollen de EU en de West-Europese leiders de rode loper uit voor deze sprinkhanen.

West-Europa, een deel van de wereld in zwaar verval.

Koopkrachtstijging? Gemeenten verdienen voor het eerst meer dan 1 miljard aan parkeren

Woonlasten gaan ook dit jaar weer zeer fors omhoog, OZB heeft grootste stijging in zeven jaar