in ,

Oost Afrika geteisterd door sprinkhanenplaag van Bijbelse proporties

Nieuwszender spreekt over ‘Bijbelse sprinkhanenplaag met zwermen zo groot als steden’

Schermafbeelding 2020 01 28 om 08.08.20

Terwijl de aandacht van de wereld vooral uitgaat naar het virusdrama in –waarvan de ware omvang nog steeds niet duidelijk is-, is er in Oost nog een andere humanitaire, volgens sommige waarnemers zelfs ‘apocalyptische' ramp in de maak.

In diverse landen, vooral in Ethiopië, Somalië en Kenia, vinden de ergste sprinkhanenplagen in 70 jaar tijd plaats. Soms tientallen kilometers lange zwermen met miljarden sprinkhanen vreten in no-time alles kaal wat ze op hun weg vinden, waardoor er (weer) een enorme voedselcrisis dreigt te ontstaan.

Door te schreeuwen en op potten en pannen te slaan proberen Afrikaanse boeren de sprinkhanen van hun land te verjagen. Vergeefs, want het zijn er simpelweg veel te veel. Een nieuwskanaal sprak zelfs van ‘een Bijbelse sprinkhanenplaag met zwermen die zo groot zijn als steden,' die in nog sneller tempo dan andere natuurrampen hele gierst-, graan- en maïsoogsten verwoesten.

Monsterzwerm van 60 x 40 kilometer

In Kenia is al zeker 70.000 hectare land kaalgevreten. Een gemiddelde zwerm bevat tot 150 miljoen sprinkhanen per vierkante kilometer landbouwgrond (= 250 voetbalvelden). Eén monsterzwerm in het noordoosten van Kenia was maar liefst 60 kilometer lang en 40 kilometer breed.

https://youtube.com/watch?v=X4XGBBYQqkg%3F

‘Zelfs koeien vragen zich af wat er gebeurt,' verklaarde een van de getroffen boeren. De sprinkhanen ‘hebben alles opgegeten.' Veel boeren durven hun dieren sowieso niet tijdens de plaag te laten grazen.

De sprinkhanen zijn eigenlijk niet af te stoppen, ongeacht wat er in het verleden is uitgeprobeerd, zoals gigantische netten, vlammenwerpers, lasers en enorme vacuüms.

Kleine zwerm vreet dagelijks voor tienduizenden mensen op

Als het na maart weer gaat regenen, dreigt er een nieuwe explosie van de zichzelf razendsnel voortplantende sprinkhanen, voordat het droge seizoen hen weer verjaagt.

De voedsel- en landbouw organisatie van de is bezig met het nemen van noodmaatregelen, omdat zelfs kleine zwermen op één dag voedsel voor tienduizenden mensen opvreten.

Daarmee lijkt er weer een ….

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2753809257 ca64259f87 parkeermeter

Koopkrachtstijging? Gemeenten verdienen voor het eerst meer dan 1 miljard aan parkeren

54e7dd4a4b53ae14ea898675c6203f78083edbe25a55724f70267e 640 crisis

Woonlasten gaan ook dit jaar weer zeer fors omhoog, OZB heeft grootste stijging in zeven jaar