in , , ,

‘Opnieuw blijkt Nederland de pinautomaat van de EU!’ en “zitten we nu vast aan een schuldenunie”

De partij van Thierry Baudet is allesbehalve te spreken over het akkoord waarmee Mark vandaag thuiskomt van de Europese top. Volgens FVD is “opnieuw de pinautomaat van de ” en “zitten we nu vast aan een schuldenunie.”

Terwijl premier Rutte vanochtend vroeg in een persconferentie zijn opluchting toonde nadat hij en zijn regeringsleiders een akkoord sloten over de EU-meerjarenbegroting én een corona-herstelfonds met daarin honderden miljarden, is de reactie in Nederland heel wat koeler.

Op social media reageert de eurosceptische oppositiepartij Forum voor bijzonder kritisch.

Over het akkoord meldde de partij: “Nederland is vanochtend onderdeel van een schuldenunie geworden. Een historische stap in de verkeerde richting.”

Forum vreest vooral dat dit soort massale geldtransfers van Noord- naar Zuid-Europa een terugkerend fenomeen gaan worden: “Dit blijft niet bij één keer. Zuid-Europa gaat hier vaker om vragen. We dreigen nu al de volgende economische in te gaan. Komt er dan nóg een Herverdelingsfonds waarvoor de EU nieuwe gemeenschappelijke schulden aangaat?”

FVD constateert dan ook dat Rutte zich niet heeft gehouden aan de uitspraak van de Tweede Kamer, die eiste dat de regeringsleider niet akkoord ging met een vorm van schuldovername van Zuid-Europa. Ook het regeerakkoord is geschonden dankzij de deal, vindt de beweging van Baudet.

Er zit dan ook maar één ding op, stelt de partij tenslotte: het hele Europese vraagstuk voorleggen aan de Nederlandse kiezer: “We moeten constateren dat de EU-trein steeds sneller doorrijdt naar eindstation Superstaat. Dit besluit had de regering eerst in een referendum aan de bevolking moeten voorleggen. FVD vindt: de Nederlandse burger heeft nu recht op een referendum over het lidmaatschap van de EU.”

Maar eerst zal Rutte zich in de Tweede Kamer moeten verantwoorden voor de deal. Dat zal vermoedelijk pas ná het Haagse zomerreces …..

Lees verder bij de bron: SDB


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
machiavelli
8 maanden geleden

zoveel mogelijk virussen rondstrooien bij rechtbanken en bij politie
zijn alle dodelijk onbetrouwbaar

Kees Water
8 maanden geleden

We zitten niet vast, althans niet voordat een andere regering komt te zitten en gewoon alles even terug gaat vorderen vanwege ongeldige instemming zonder referendum van burgers, het was illegal.

DIT WORDT REVOLUTIE !!!!!
8 maanden geleden

Deze regering moet nu echt gestopt worden want dit loopt echt de spuigaten uit. Nederland is echte gekke henkie. Nederland is het vijfde land in de wereld met de hoogste belastingen, burgers hebben in 20 jaar geen compensatie van de inflatie gekregen …. Nederland werkt zich de pestpokken en werkt zeer efficient en al dat harde werken levert geen cent op !!!! En als ik in het zuiden kom zie ik alleen de mensen daar rijker worden in een rustig tempo en de burgers in Nederland worden met al hun harde werken in verhouding armer terweijl de huizen extreem duur worden.

De Nederlandse regering MOET GESTOPT WORDEN AL MOET HET MET GEWELD !!!!
Dit kan echt niet langer !!!! DIT MOET TERUG GEDRAAID !!!! DIT MAG NIET GEBEUREN !!!

OM neemt aangiftes boeren tegen minister Schouten NIET in behandeling

Stijging Corona-gevallen? Hoezo manipulatie..?