in

Oud-minister (bekend van de euro) wil terug naar de gulden: ‘europroject totaal mislukt!’

Bert de Vries, van 1989 tot 1994 minister van Sociale Zaken, was nauw betrokken bij de invoering van de euro. Hij erkent nu dat het europroject mislukt is en pleit voor een terugkeer naar de gulden.

“Vroeg of laat gaat dit helemaal fout,” zegt hij in gesprek met Trouw. “Dit is niet houdbaar.”

“Als een project mislukt is, moet je er een eind aan durven maken. Vanwege het feit dat Baudet en Wilders van de euro af willen kun je toch niet vasthouden aan het idee dat de euro een succes is?”

De Vries merkt op dat we van de 75 jaar Europese integratie 55 jaar zonder euro hebben overleefd, ‘en dat ging prima’. Hij verwacht dat we onszelf steeds meer klem gaan rijden in deze monetaire unie.

Hij stelt een ‘euro light’ voor: de lidstaten keren terug naar nationale valuta. De euro blijft, maar alleen nog voor het grensoverschrijdend betalingsverkeer, schrijft het FD.

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Deep State everywhere ...
9 maanden geleden

De Vries ging uit van eerlijke intenties van de initiatief nemers. En zo waren er meer politici in die tijd. De werkelijkheid is dat vanachter de schermen de EU is opgezet door de CIA en dat de architect dezelfde was die de plannen voor het Duitse rijk heeft opgezet. Nazi spion bernard was zeer betrokken bij het opzetten van de Bilderberg groep en zorgde er eigenhandig voor dat de banken en grote multinationals een alles overheersende rol speelden bij de inrichting van de EU. Officieel heette het dat de EU was opgezet om vrede in de EU te bewaren. De werkelijke reden is om de elite maximaal te bedienen met geld en macht en de burgers totaal te onderwerpen. Een satanisch plan.

Van af het begin is de bedoeling geweest dat de EU een opstap was om via een omweg te komen tot een wereldregering. Banken en grote corporaties kregen grote inbreng en steunden gretig de initiatiefnemers vooral toen zij zagen wat er voor hen in het vat zat. Burgers weten inmiddels ook hoeveel de EU hun heeft gekost … namelijk 20 jaar gemiste welvaart stijging en niet eerlijk verdeelde welvaart. De Nederlandse industrie is geheel verdwenen, scheepsbouw is weg, Fokker is weg … Het enige dat NL nog heeft is de grootste porno industrie ter wereld en een haven die wat doosjes in het achterland brengt.

Het subtiele spel dat is gespeeld is om de EU langzaam maar zeker naar een faillissement toe te helpen. Om te beginnen werden de landen gezamenlijk verantwoordelijk gehouden voor het overheidstekort. Dat werkt in Dromenland maar niet in een wereld van criminelen. En de problemen zien de burgers in de spaarzame Noordelijke landen (die alles dreigen te verliezen) levensgroot op zich afkomen.

De banken en multinationals werden bediend met giga hoge inkomsten, de burgers werden arm gehouden met torenhoge belastingen en slechte investeringen (zoals in windmolens, zonnecellen en de CO2 hoax) en de afgestoten industrie zodat er weinig geschoolde arbeid meer was. Toen het verval niet snel genoeg ging werden miljoenen moslims binnengehaald waarvan de EU plannenmakers op voorhand wisten dat die voor een geweldig financieel probleem zouden gaan zorgen omdat moslims niet zullen integreren en slechts voor problemen zorgen. Inmiddels is de schuld bij de ECB (24 triljoen) zo hoog dat die nooit meer terugbetaald kunnen worden.

Bij faillissement zullen de banken beslag leggen op de tegoeden van de burgers uit de rijkere landen hoewel de banken altijd geld op basis van fractionele reserve hebben geprint (het heeft de banken dus niets gekost). Ofwel: zij hebben geld gratis geprint en slechts een schuld gecreëerd. Een puur administratieve handeling.
De criminele banken zullen de EU aanbieden het bestuur over te nemen en proberen zoveel mogelijk staatseigendommen toe te eigenen. Deze dictatuur zal er uit gaan zien als een militair regime met 5G die overal burgers zal controleren en de mens zal gebruiken als slaven. Want zij weten ook wel dat burgers nooit een dergelijk systeem zullen kunnen accepteren als zij zien hoe burgers wereldwijd zijn bedrogen en bestolen.

Gelukkig begrijpen steeds meer mensen wat de NWO van plan is …. En daarom zal het plan niet werken als mensen massaal in opstand komen tegen hun overheden en de EU.
Om te beginnen moet de NL regering aftreden en een zakenkabinet aangesteld
om alle feiten en misstanden uit te zoeken. En dat zijn er vele !!!!
Wie had dat 75 jaar geleden kunnen denken …..

Pistolen-Paultje
9 maanden geleden

Het hebben van 1 valuta en een markt waar de landen samenwerken is goed. Het ging fout toen EEG omgezet werd naar een poitieke unie met 25 meningen en uitzonderingen gecreerd werden (verschillende pensioenleeftijden in landen, Engelse pond, de uitbreidingsdrift van de EU, kosten EU, het systematisch negereren van de bevolking, ongecontroleerde invoer van asielzoekers, etc).

‘Nederland één van de eerste 15 landen die digitaal gezondheidspaspoort invoert’

Goh, je verwacht het niet: Zorgpremie fors hoger door corona