in ,

‘Overheid verantwoordelijk voor groot aantal zelfdodingen’

5968123054 165965f9a4 zelfmoord1

Zo’n 20 mensen hebben woensdagmiddag in Den Haag stilgestaan bij de ruim 1800 Nederlanders die zichzelf afgelopen jaar van het leven hebben beroofd.

Het ging om een nationale herdenking, geïnitieerd door de vereniging ‘Wil Nu’.

Volgens de vereniging zouden maar liefst 500 mensen tot zelfdoding zijn overgegaan als gevolg van besluiten van de Nederlandse overheid. Om die reden werd de herdenking gehouden bij het Paleis van Justitie.

Volgens woordvoerder Arjan Gelder van ‘Wil Nu’ worden er veel fouten gemaakt in met name de rechtspraak, waardoor veel mensen in dusdanige problemen komen dat ze uiteindelijk geen andere oplossing zien dan uit het leven te stappen.

‘Uiteindelijk bestaat er geen eerlijke rechtspraak,’ zegt Gelder.

‘Er wordt niet aan waarheidsvinding gedaan. Het is puur dossiervorming. Dat is de reden dat er heel veel dingen in de rechtspraak verkeerd gaan.’

Volgens de vereniging zijn er verschillende oorzaken waardoor mensen in de problemen komen. Uit huis zettingen bijvoorbeeld, of mensen die hun kinderen niet meer mogen zien van de rechter.

‘Zo zie je veel mensen die dan geen kant meer op kunnen, geen hulp krijgen en een eind aan hun leven maken,’ zegt Gelder.

De verantwoordelijkheid die mensen voor hun eigen leven hebben, wuift hij weg. ‘Als je die verantwoordelijkheid niet kan nemen, omdat het je onmogelijk wordt gemaakt, dan is op een gegeven moment de rek eruit en komen mensen tot zo’n afschuwelijk besluit.’

Volgens Gelder valt dat ook de overheid aan te rekenen.

De vereniging ‘Wil Nu’ roept de politiek en de rechterlijke ….

Lees verder bij de bron: Time2wakeup

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2782835976 b32d29b51b sheeple1

Nederlanders zaten aan FakeNewsMedia zender CNN vastgekluisterd

57e8dd4a4955ae14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714d7c2c7cdd9248 640 encryption

Weg met privacy: ‘Verbod op end-to-end encryptie’ dreigt in de EU, want terreuraanslagen