in , , ,

Pensioenfondsen rijker dan ooit, pensioenpotten gevuld met een record van €1,375 biljoen euro en nog altijd geen indexering

pensioenroof

De Nederlandse pensioenfondsen hadden eind september een gezamenlijk vermogen van €1.375.111 miljoen, oftewel €1,375 biljoen euro. Nooit eerder stond er zo veel geld op de balans van de gezamenlijke pensioenfondsen.

Het recordvermogen is echter onvoldoende om de pensioenen aan te passen aan de inflatie, zo blijkt uit cijfers die De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag publiceerde.

Eind derde kwartaal was de gemiddelde beleidsdekkingsgraad van de fondsen 109%; pas ruim boven 110% mogen fondsen de pensioenen omhoog laten gaan, het zogeheten indexeren.

Pensioenfondsen moeten op basis van de beleidsdekkingsgraad aan het eind van het jaar besluiten of indexatie mogelijk is.

Zowel in oktober als november zijn de omstandigheden op de financiële markten minder gunstig dus veel fondsen zullen de grens van 110% niet halen en kunnen dus niet indexeren.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

Mark my words: De pensioenpotten worden overgeheveld onder gezag en naar de EU.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
face unlock

Gezichtsherkenning Samsung, LG en OnePlus smartphones is te foppen met gipshoofd

8567532409 00ab06a4ea h

Ga jij zaterdag met je Gele Hesje aan, ook laten weten dat je het zat bent? Hier kun je terecht