Pensioenfondsen zijn fiks meer kwijt aan…. jawel, BONUSSEN! Een toename van 32%

Bijna een kwart van alle kosten die in 2017 maakten, waren voor vermogensbeheerders. Vorig jaar steeg het bedrag aan betaalde prestatiebonussen tot twee miljard euro, een toename van 32 procent.

ABP, het pensioenfonds voor de overheid en het onderwijs, en Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) betaalden het meest: 75 procent van alle prestatievergoedingen was voor rekening van de twee grootste pensioenfondsen in Nederland.

“In mijn ogen is de stijging van de prestatiebonussen enorm”, zegt Jeroen Koopmans van pensioenadviseur LCP die de uitvoeringskosten van alle pensioenfondsen in Nederland in kaart bracht. Hiervoor spitte LCP door de jaarverslagen van 222 pensioenfondsen.

Uit het rapport van LCP blijkt dat een beperkte groep fondsen de totale kosten voor de hele sector omhoog duwde. Zestig procent van de pensioenfondsen wist zijn vermogensbeheerkosten juist te drukken, maar die reductie werd landelijk teniet gedaan door fors hogere kosten bij een minderheid van de pensioenfondsen.

“De hoge bedragen die zijn uitgegeven aan prestatievergoedingen spelen in de groei van de totale kosten een significante rol. Ook transactiekosten namen met ruim 30 procent toe”, zegt Koopmans.

Lees verder bij de bron: TROUW

Hoeveel sterren geef jij aan dit stuk?
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Wil jij bijdragen in de kosten die de website met zich meebrengt?
Dat kan via
iDeal of via PayPal!

Tikkie € 5Tikkie € 10, Tikkie € 25, Tikkie € 50

Heeft dit stuk toegevoegde waarde? Deel en vertel het verder!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Reageer mee...

Eén reactie op “Pensioenfondsen zijn fiks meer kwijt aan…. jawel, BONUSSEN! Een toename van 32%”

  1. jungleelephant schreef:

    Vandaar dat we blijven inleveren!

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close