in , ,

Pensioenfondsen zijn fiks meer kwijt aan…. jawel, BONUSSEN! Een toename van 32%

Bijna een kwart van alle kosten die pensioenfondsen in 2017 maakten, waren voor vermogensbeheerders. Vorig jaar steeg het bedrag aan betaalde prestatiebonussen tot twee miljard , een toename van 32 procent.

ABP, het pensioenfonds voor de en het onderwijs, en Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) betaalden het meest: 75 procent van alle prestatievergoedingen was voor rekening van de twee grootste pensioenfondsen in Nederland.

“In mijn ogen is de stijging van de prestatiebonussen enorm”, zegt Jeroen Koopmans van pensioenadviseur LCP die de uitvoeringskosten van alle pensioenfondsen in Nederland in kaart bracht. Hiervoor spitte LCP door de jaarverslagen van 222 pensioenfondsen.

Uit het rapport van LCP blijkt dat een beperkte groep fondsen de totale kosten voor de hele sector omhoog duwde. Zestig procent van de pensioenfondsen wist zijn vermogensbeheerkosten juist te drukken, maar die reductie werd landelijk teniet gedaan door fors hogere kosten bij een minderheid van de pensioenfondsen.

“De hoge bedragen die zijn uitgegeven aan prestatievergoedingen spelen in de groei van de totale kosten een significante rol. Ook transactiekosten namen met ruim 30 procent toe”, zegt Koopmans.

Lees verder bij de bron: TROUW


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
2 jaren geleden

Vandaar dat we blijven inleveren!

Hoe lang blijft het vertrouwen in het monetaire systeem overeind?

Een EU-internet zonder referenties en uploads….. Sloopbeleid maakt websites zoals deze kapot