in , , ,

Record: van elke verdiende euro gaat ruim 10 procent naar zorgkosten

Volgend jaar geven we meer aan zorgkosten uit dan ooit tevoren. Van elke euro die wordt verdiend, gaat 10,6 cent naar de . Dat blijkt uit het rapport Vooruitzicht Zorg 2020 van .

Ten opzichte van 1990 betekent het een stijging met 50 procent. En de kans is groot dat het record in 2021 alweer gaat sneuvelen.

De stijging is een trendbreuk met de afgelopen jaren. Sinds 2014 stegen de zorguitgaven minder hard dan de economische groei. Dit en volgend jaar stijgen de zorgkosten echter harder.

,,De vergrijzing is een belangrijke oorzaak van de stijgende zorgkosten’’, zegt Edse Dantuma, sectoreconoom voor de zorg bij ING.

,,Het kabinet heeft bijvoorbeeld 2 miljard euro extra uitgetrokken voor verpleeghuiszorg, waarvan 500 miljoen voor 2020. Maar ook de jeugdzorg krijgt 300 miljoen euro extra om de wachtlijsten weg te werken.’’

Ook de dure medicijnen en de betere kwaliteit van de zorg leiden tot hogere kosten. En daar komen de stijgende ….

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wereld is een grote beerput
1 jaar geleden

Als de zorg inderdaad zoveel beter zou zijn dan zou je dat nog kunnen accepteren, maar daar klopt niet veel van. De grootste tekortkoming is dat de medische zorg is opgezet als winstgevend bedrijf. Primair en secundair en tertiair is winst maken. De gezondheid en welzijn zijn sluitpost op de begroting. Feiten? Pharma industrie brengt alleen medicijnen die gepatenteerd kunnen worden en dus veel geld op brengen. Maken die de mensen beter? Nee, kijk maar naar chemotherapie …. en dat terwijl men al lang weet hoe kanker kan worden genezen met eenvoudige middelen die vrijwel niets kosten. Worden mensen steeds ouder en in goede conditie? Nee, want er wordt totaal niet gekeken naar voedingssupplementen. Artsen kijken niet eens naar voeding !!!
Deze wereld is een grote beerput van commerciele ondernemingen en banken waar het alleen om winst en niets anders gaat !

Spaartaks in strijd Europees recht, mogelijk compensatie

Verwachtte terreurgolf 2019 bleef uit, komende 2 jaar zijn ‘spannend’