in

Trek de portemonnee maar: 180 gemeenten luiden noodklok, grote financiële problemen door corona

Ruim 180 gemeenten luiden de noodklok en bieden vandaag brandbrieven aan aan de Tweede Kamer. Ze willen meer financiële ondersteuning uit nu door de coronacrisis de inkomsten de afgelopen maanden flink zijn geslonken.

De vrees bestaat dat inwoners de dupe worden. Zo moet er mogelijk gesneden worden in gemeentelijke voorzieningen, zoals het openbare zwembad of het openbaar groen.

Ook is de kans reëel dat belastingen gaan stijgen, zegt burgemeester van Breda Paul Depla in Goedemorgen .

Volgens Depla hadden veel gemeenten het voor de coronacrisis al financieel zwaar, omdat er meer taken van het Rijk zijn overgedragen, “zoals en maatschappelijke zorg”, en omdat er bezuinigd is.

“We moesten die taken dus met minder geld uitvoeren”, stelt de burgervader.

“Nu komt de coronacrisis daar nog eens overheen. Dan wordt het lastig en moet je bijvoorbeeld bezuinigen op een zwembad of op een bibliotheek.” Ook zouden gemeenten vaak niet in staat zijn de juiste steun te bieden aan ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis.

Depla: …..

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vraagtekentje123
11 maanden geleden

Een crisis, wat heel duidelijk geen crisis is, in stand houden, om alles kapot te maken, en al ons geld weggeven aan anderen, en zelf creperen, wat is dit voor zelfkastijding en weg met ons beleid. Het is een grote SCHANDE, dat we bestuurt worden door een bende landverraders.

Wilma
11 maanden geleden

Dat de gemeentes, waaronder Maastricht, dan maar eens minder onzinnig geld uitgeven aan geldverslindende projecten die niemand dienen en alleen voor eigen gewin zijn.

A.S.
11 maanden geleden

Tuuuuuuuuuuuuuuuurlijk!!!!!!!!!!!! \haal het maar in Europa, daar ligt zat geld van ons!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De burgers willen even alles afrekenen aub !!!!!
11 maanden geleden

Het is in triest hoe ver de overheid van de burgers is komen af te staan …. De lonen zijn al 20 jaar niet gestegen, maar er is wel inflatie. Ergo: de mensen zijn er hard op achteruit gegaan. Mannen en vrouwen moeten beiden werken om voldoende inkomen te verwerven. De rente kosten van hypotheken zjin gedaald. Dat is positief. Maar de prijzen van huizen zijn giga gestegen omdat de overheid niet gebouwd heeft …. maar de overheid haalt wel honderdduizenden migranten naar binnen die nooit integreren maar wel voor veel overlast en hoge kosten zorgen. Wir schaffen das ??? De overheid schafft helemaal niets !!!!!

Het ergerlijke is dat de elite zeer veel rijker is geworden. De enorme winsten die zijn gemaakt door produceren in lage lonen landen en verkoop in het rijkere westen heeft gezorgd dat de extreem rijken extreem rijker zijn geworden en die inkomsten zijn niet gedeeld.
Zelfde verhaal bij de banken. Banken werken op basis van principe van fractionele reserve. Ofwel geld gratis printen. Banken zijn extreem veel rijker geworden door geld van de burgers. Banken zijn niet meer dan parasieten !!!

De overheden hadden de belangen van de burgers moeten behartigen maar zijn uiteindelijk in bed gekropen bij de banken en grote corporaties. Overheden hebben de burgers verraden …
De EU is opgezet door de banken en grote corporaties. Niets democratie !!!!
Burgers zijn verraden en de overheden hebben gruwelijk gefaald !!!

En nu hebben 180 Gemeenten geld tekort ? Laten we even heel duidelijk beginnen met te stellen dat overheden eens moeten leren om met geld om te gaan en zij hadden de grote corporaties en de banken nooit hun gang mogen laten gaan !!!! De belastingen in NL behoren tot de hoogste ter wereld en samen met indirecte belastingen ligt de belasting druk rond de 80 % van het inkomen. Dat is niets minder dan diefstal. Mensen kopen al jaren een tweedehands auto, gaan zelf hun huis schilderen, kopen tweedehands spullen op marktplaats ….

En wat doet de overheid? Alle auto’s van de Gemeente zijn nieuw. Rijden op aardgas omdat het zo schoon is … maar dat is wel mooi weer spelen van ONS GELD !!!! In mijn woonplaats gaat voor de vierde keer in 20 jaar de brug over de Oude Rijn op de schop …. Complete kapitaalvernietiging. Nergens voor nodig.
Er is geen verstandig energiebeleid en overal worden windmolens en zonnepanelen neergezet zonder overall plan. Je verzint het niet … Zijn er dan geen ervaren technische specialisten meer in Den Haag?
Het CO2 verhaal is een hoax verzonnen door de elite en de burgers worden geconfronteeerd met krankzinnige plannen van onder andere Timmermans. De man slaat nog geen deuk in een pakje boter …

Ik ben kotsmisselijk van deze regering van onervaren net afgestuurde jonge mensen zonder enige ervaring.
Ze hebben geen idee wat in de weredl omgaat van banken, pharma industrie en grote corporaties.
Rutte is een globalist en heeft er geen enkele moeite een land voleldig kapot te laten gaan.

De enige oplossing is dat burgers massaal in opstand komen tegen het beleid van de NLse overheid.
Laat de overheid eerst maar eens met een verstandig plan komen voordat er een extra cent naar de Gemeenten gaat.

Geert Wilders over racisme: ‘80.000 sociale huurwoningen gingen naar asielzoekers, terwijl autochtonen moeten wachten’

Videobeelden uit Italië: migrant grilt kat op plein voor het station