in

Trek de portemonnee maar: 180 gemeenten luiden noodklok, grote financiële problemen door corona

Ruim 180 gemeenten luiden de noodklok en bieden vandaag brandbrieven aan aan de . Ze willen meer financiële ondersteuning uit Den Haag nu door de de inkomsten de afgelopen maanden flink zijn geslonken.

De vrees bestaat dat inwoners de dupe worden. Zo moet er mogelijk gesneden worden in gemeentelijke voorzieningen, zoals het openbare zwembad of het openbaar groen.

Ook is de kans reëel dat belastingen gaan stijgen, zegt burgemeester van Breda Paul Depla in Goedemorgen .

Volgens Depla hadden veel gemeenten het voor de coronacrisis al financieel zwaar, omdat er meer taken van het Rijk zijn overgedragen, “zoals en maatschappelijke zorg”, en omdat er bezuinigd is.

“We moesten die taken dus met minder geld uitvoeren”, stelt de burgervader.

“Nu komt de coronacrisis daar nog eens overheen. Dan wordt het lastig en moet je bijvoorbeeld bezuinigen op een zwembad of op een bibliotheek.” Ook zouden gemeenten vaak niet in staat zijn de juiste steun te bieden aan ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis.

Depla: …..

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geert Wilders over racisme: ‘80.000 sociale huurwoningen gingen naar asielzoekers, terwijl autochtonen moeten wachten’

Videobeelden uit Italië: migrant grilt kat op plein voor het station