in , , ,

‘Huidige zorgsysteem stort zonder ingrijpen in afgrond’

Op dit moment werkt een op zeven mensen in de zorg. Bij ongewijzigd beleid moet dit een op vier worden. Het aantal mantelzorgers daalt.

Uit een prognose van het RIVM en TNO blijkt dat zonder beleidsveranderingen de vraag naar verpleeg(huis)zorg de komende 20 jaar zal verdubbelen, oftewel een bouwopgave van 164.000 plaatsen.

Als zorguitgaven de geruime tijd fors overstijgen, zal dit ten koste gaan van onderwijs, sociale zekerheid en veiligheid.

Zal er sprake zijn van nog meer koopkrachtverlies door hogere premies en belastingen en stort nog meer zorgbeleid conform het huidige coronabeleid de afgrond in.

Op basis van cijfers van het CBS is een op de vijf inwoners heden 65 jaar of ouder. In 2040 is dat een op vier. Daarbij voorkomt gezond ouder worden niet alle ouderdomsgebreken.

Verwacht wordt dat door vergrijzing en toename van chronische ziekten de kosten van langdurige zorg met een factor 2,5 zullen toenemen en de kosten van curatieve zorg met een factor 2 door toegenomen chronische ziekten, technologische ontwikkelingen en innovaties.

Voor langdurige zorg geeft Nederland nu al relatief meer uit ten opzichte van omringende langen, terwijl de kwaliteit niet beter is.

Een onhaalbaar toekomstbeeld, dat schreeuwt tot …..

Lees verder bij de bron: Veren Of Lood


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Robert Kennedy Jr. waarschuwt voor een machtsgreep om de globale democratieën te verslaan

sliced green and brown fruit

We worden voor de gek gehouden: Ook de kiwi test positief op corona