in , ,

Rutte: “Ga niet je oma bellen tijdens Kerst”

4d9490dc e7a3 11e7 ba29 8f2151a7e64c

Je ouders of grootouders bellen om ze prettige kerstdagen te wensen. Dat is volgens Mark Rutte nadrukkelijk niet de bedoeling. “Wat zou het mooi zijn als we daar in de kerstperiode een beetje afstand van kunnen nemen”, zei de premier in zijn kerstwens aan het volk.

Veel Nederlanders grijpen tijdens de kerstdagen naar hun telefoon. Even een berichtje naar de ouders, grootouders of een ver familielid om hen een gelukkig kerstfeest te wensen. In het traditionele kerstinterview vraagt premier Rutte om dat niet te doen.

Laat de telefoons en tablets even links liggen, verzoekt Rutte. “Heel veel mensen die ik spreek zeggen dat het leven jachtiger is geworden. Dat zit hem ook wel een beetje in sociale media, wat heel veel extra tijd kost en verwachtingen met zich meebrengt”, aldus Rutte in De Telegraaf.

Aan de oproep van de premier wordt massaal gehoor gegeven. Dat merkt ook Wil Oliedijck (82). Zij heeft nog niets van haar kinderen gehoord. “Geen telefoontje, geen berichtje, helemaal niets”, vertelt de bejaarde vrouw. Na de uitspraken van Rutte heeft mevrouw Oliedijck geen hoop meer dat haar kinderen toch even bellen. “Ze laten hun telefoon links liggen hè. Dat moet van Mark Rutte.”

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rutte

Den Haag steelt van de armen en geeft aan de rijken

paradijsje

Belasting paradijzen: EU serveert een lachertje