in , ,

Rutte: “Ga niet je oma bellen tijdens Kerst”

Je ouders of grootouders bellen om ze prettige kerstdagen te wensen. Dat is volgens Mark nadrukkelijk niet de bedoeling. “Wat zou het mooi zijn als we daar in de kerstperiode een beetje afstand van kunnen nemen”, zei de premier in zijn kerstwens aan het volk.

Veel Nederlanders grijpen tijdens de kerstdagen naar hun telefoon. Even een berichtje naar de ouders, grootouders of een ver familielid om hen een gelukkig kerstfeest te wensen. In het traditionele kerstinterview vraagt premier Rutte om dat niet te doen.

Laat de telefoons en tablets even links liggen, verzoekt Rutte. “Heel veel mensen die ik spreek zeggen dat het leven jachtiger is geworden. Dat zit hem ook wel een beetje in sociale media, wat heel veel extra tijd kost en verwachtingen met zich meebrengt”, aldus Rutte in De Telegraaf.

Aan de oproep van de premier wordt massaal gehoor gegeven. Dat merkt ook Wil Oliedijck (82). Zij heeft nog niets van haar kinderen gehoord. “Geen telefoontje, geen berichtje, helemaal niets”, vertelt de bejaarde vrouw. Na de uitspraken van Rutte heeft mevrouw Oliedijck geen hoop meer dat haar kinderen toch even bellen. “Ze laten hun telefoon links liggen hè. Dat moet van Mark Rutte.”

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anna Lyse
3 jaren geleden

De enige verklaring om een dergelijke oproep te doen die ik kan bedenken is dat wil dat burgers ontmenselijken. Juist Kerstmis is het feest van menselijke warmte. Van gezelligheid maar ook van samen mens zijn en zorg te hebben om je medemens. Ook een oproep tot vrede wereldwijd. Maar daar moet Rutte blijkbaar niets van hebben. Daarmee wordt hij voor mij nog meer een exponent van de Nieuwe Wereld Orde, een transhumanist, een onmenselijke robot die hem ongeschikt maken als minister president. Gewoon een enge man …

Machiavelli
3 jaren geleden

.. Rutte is al een tijdje niet [meer] bij de les / of niet bij de tijd.
.
Nederland is 1 natie-staat Mark Rutte -met een verleden Met Jou ideeen en uitspraken hoor jij niet bij Nederland.

Ons volk nog verder ‘uit elkaar spelen’ valt erg op Ritte

Den Haag steelt van de armen en geeft aan de rijken

Belasting paradijzen: EU serveert een lachertje