in , ,

Senatoren CDA, PVV en VVD positief over opslag kentekengegevens

Senatoren van CDA, PVV en VVD zijn positief over het wetsvoorstel om alle door de politie geregistreerde kentekens 28 dagen lang te bewaren. Dat blijkt uit het debat over het wetsvoorstel dat afgelopen dinsdag in de Eerste Kamer plaatsvond. Het wetsvoorstel maakt het mogelijk om kentekengegevens – kenteken, locatie, tijdstip en foto – van voertuigen in een kentekenregister vast te leggen en te bewaren.

Het gaat hierbij ook om data van onverdachte personen. Privacyorganisaties zijn tegen het wetsvoorstel en stuurden de Eerste Kamer deze week brieven waarin werd opgeroepen het wetsvoorstel te verwerpen. Volgens de privacyorganisaties is de noodzaak nooit aangetoond en is de maatregel niet proportioneel. Ook zijn er zorgen dat de toegang tot de opgeslagen kentekengegevens niet voldoende is ingeperkt.

Verder wordt er gewezen naar de waarschuwing van de Raad van State dat dit wetsvoorstel vergelijkbaar is met de bewaarplicht voor telecomgegevens. Ook hier gaat het om een massale registratie van gegevens van onverdachte burgers. De bewaarplicht is door de in 2015 ongeldig verklaard omdat de ook daar de noodzaak niet kon onderbouwen. De Raad van State waarschuwt dat de rechter over de massale registratie van reisgegevens een vergelijkbaar oordeel zal vellen.

Op dinsdag 21 november stemt de Eerste Kamer over het voorstel.

Alles bij de bron; Security

Lees ook eens verder bij de bron : privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robin Hood
3 jaren geleden

Kan de overheid aangeven waar dit vergaren van data ophoudt? Wat is het verschil met George Orwell 1984 en de weg die de overheid op gaat …

Machiavelli
3 jaren geleden

het voornaamste argument ‘hier is ‘om de financiële stromen richting > staatskas veilig te stellen – ook kost dit minder ‘dan een controlerend ambtenaar achter een boom en struik. “Piet Potlood” [landverrader] zit nu achter een schermpje zijn medeburger uit te kleden. Dit is allemaal bedacht door “partijen met vrijheid” in hun naam. Deze partijen zijn dus tegen privacy en tegen vrijeid !!! En dus tegen Democratie. De DDR was ook zoiets

Geheime DNA databank, als onderbelicht aspect van de nieuwe Wiv toegelicht

Afschaffing van de dividendbelasting: Wie wint er nou?