in

Sidderaal Rutte glibbert zich weer eens weg, nu uit verhoor over toeslagenaffaire

rutte whmm

Wie enige hoop koesterde dat premier Rutte ferm het boetekleed zou aantrekken in zijn verhoor over de toeslagenaffaire komt bedrogen uit: de VVD’er gaf wel aan dat hij de baas was, maar vond niet dat er consequenties getrokken hoeven te worden.

Hooguit heeft hij wat spijt.

Waarom Mark Rutte al meer dan tien jaar premier van Nederland is? Eenvoudig: hij heeft geen ruggegraat. Hij praat met iedereen mee, maar belangrijker: hij glibbert overal onder- en tussendoor.

Dat bleek vandaag wel weer, toen de premier werd ondervraagd in de parlementaire enquete over de toeslagenaffaire die duizenden ouders heeft gedupeerd en vaak zelfs compleet geruïneerd.

Rutte wist precies de juiste mix van boetedoening, bagatellisering, schuld afschuiven en schouder ophalen aan de dag te leggen om te verzekeren dat hij niet het grootste nieuwsverhaal van de dag wordt.

Je zou er bijna ontzag voor tonen, behalve dan dat je weet dat door een bloeddorstige Belastingdienst die uiteindelijk onder zijn ultieme leiding stond talloze mensen het persoonlijke faillisement zijn ingeduwd.

Maar ja, Rutte had spijt van dat hij het toeslagenstelsel niet had aangepakt en “kan niet vergoelijken” dat de Belastingdienst zijn oproep om mogelijke fraude hard aan te pakken, had opgevat als een carte blanche om ……

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
chimpansee vaccin

Vaccin voor Nederland ‘wordt nooit in VS toegelaten omdat het niet aan de veiligheidseisen voldoet’

55e1d74a495aab14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714f712d7bd79244 640 EU child

EU wil kinderen voor haar eurofiele karretje gaan spannen: stemrecht verlagen naar 16 jaar