in ,

So it begins: EU-president Tusk pleit voor links groene politici in Brussel

kalhh / Pixabay

-president Donald Tusk zou graag zien dat lidstaten kandidaten van groene partijen voordragen als Europees commissaris of op andere belangrijke posten. Hij zal beoogd voorzitter van de  Ursula  donderdag vragen groene politici in haar team op te nemen als ze wordt benoemd.

Tusk zei in het  dat dat goed zou zijn voor en het bestuur ervan. Hij riep het parlement op de voordracht van Von der Leyen over twee weken goed te keuren. Of de daarvoor benodigde absolute meerderheid er komt is nog onzeker.

Zo zijn de sociaaldemocraten kwaad over de deal van regeringsleiders over de verdeling van topfuncties. Zij zeggen zich “zeer veeleisend” op te zullen stellen. Steun van (een deel) van 75 groene Europarlementariërs kan dus behulpzaam zijn.

Hun covoorzitter Philippe Lamberts dankte Tusk voor zijn oproep, maar wees erop dat andere politieke partijen veelal afwijzend staan tegenover een grotere rol van de groenen.

Het is de vier grootste politieke groepen in het parlement, waaronder de groenen, nog niet gelukt overeenstemming te bereiken over een beleidsprogramma voor de nieuwe Europese Commissie die in november aantreedt.

, migratie en landbouw zijn tot nu struikelblokken. Volgende week wordt verder gepraat.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zonnebrandcrème kan in zwembad veranderen in kankerverwekkend gif

EU ruilt ene mislukte politicus in voor andere en stelt voorstander van EU-superstaat aan