in , , ,

Stijgende zorgkosten binnenkort niet meer op te brengen, volgens de cijfers zijn we op sterven na dood

zorgverzekeraars doolhof

In een wereld waarin alles stijgt, behalve meestal je eigen koopkracht, zijn het de zorgkosten die dat misschien wel het sterkst doen.

Zodanig zelfs dat we binnenkort op 100 miljard euro zorgkosten per jaar uitkomen en dat soort bedragen zijn niet langer op te brengen.

Dat is ongeveer de boodschap waar de Minister van Financiën, Wopke Hoekstra, het nieuwe jaar mee begint.

Het Centraal Planbureau becijferde onlangs dat de zorgkosten in de volgende kabinetsperiode oplopen tot 100 miljard euro, ofwel tien procent van het bedrag dat in Nederland jaarlijks wordt verdiend. Volgens Hoekstra komen andere overheidsuitgaven daardoor in de verdrukking. ,,De heeft het vermogen om als een koekoeksjong andere vogeltjes uit het nest te duwen”, stelt hij.

Een betere manier om bovenstaande te omschrijven zou zijn: De komende kabinetsperiode verwacht men dat de medische haar omzet tot 100 miljard euro kan verhogen. Want, dat is tenslotte waar we over praten. Een gigantische industrie die steeds meer omzet wil en kan draaien omdat er steeds meer zieke mensen komen.

Het schreef het volgende in 2013In de afgelopen 8 jaar is het aantal mensen met één of meer chronische ziekten met 17% gestegen. In 2011 hadden in totaal 5,3 miljoen Nederlanders een chronische . Dat op een totale bevolking toen van 16.7 miljoen mensen afgerond.

De bevolking is sinds die tijd wel wat gegroeid en stond begin 2018 op 17,2 miljoen mensen afgerond. Echter, het aantal chronisch zieke mensen is sinds 2011 bijna verdubbeld en staat nu op 9,9 miljoen mensen.

Van die 9,9 miljoen zijn er 5,4 miljoen mensen met multimorbiditeit, dat wil zeggen, mensen met meer dan één chronische aandoening. Wanneer je bovenstaande cijfers echt wat laat inzinken, dan is het huiveringwekkend. Dit is meer dan alarmcode rood, dit is een ras wat op sterven na dood is.

Waarom komt de niet in spoedberaad bijeen, omdat de bevolking wordt bedreigd met uitsterven? Waarom wordt er geen alarm geslagen en waarom wordt er geen onafhankelijke onderzoekscommissie benoemd om vast te stellen hoe het kan dat er zoveel zieke mensen zijn en zo krankzinnig veel uitgegeven moet worden aan zorgkosten?

Zij moeten ook bovenstaande cijfers hebben gezien en zijn geschrokken, want tenslotte zijn ze zelf ook mensen en lopen ze een meer dan 50 procent risico om ook opgezadeld te worden met één of meerdere chronische aandoeningen.

Wat uit bovenstaande cijfers keihard blijkt is dat de medische industrie er klaarblijkelijk niet in slaagt om mensen beter te maken. Integendeel, ieder jaar opnieuw komen er enorme aantallen chronisch zieke mensen bij. Natuurlijk zal het aantal oudere mensen ook groeien, maar oud worden staat niet synoniem voor chronisch ziek worden en bovendien staat de groei van het aantal ouderen in geen enkele verhouding tot de tsunami aan chronisch zieke mensen.

Aangezien cijfers niet liegen is de conclusie zoals we die al eerder trokken in onze ogen juist; weworden bewust ziek gemaakt en vooral ook gehouden.

De media staan bol met tips over hoe je het nieuwe jaar gezond kunt beginnen, welke diëten nu wel goed zijn en welke niet, dat alcohol misschien het nieuwe roken wordt enzovoorts. Maar nergens gaat men tot de kern van het probleem en dat is dat wij als volk volgens de cijfers op sterven na dood zijn.

Wij zijn een volk dat zich van wachtkamer naar wachtkamer sleept, om dan vervolgens met één of meerdere recepten richting apotheek te gaan, waardoor je nachtkastje steeds voller wordt met de verzameling pillen die je “beter” moeten maken.

Echter, dat beter worden gebeurt nooit, want dankzij …

Lees verder bij de bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gasmeter

Van het gas af: ‘1,5 miljard euro is genoeg voor waterstofinfrastructuur’

3672434417 0cc029724c Belastingdienst

Ongelooflijk! Belastingdienst stelt gedupeerde ouders opnieuw teleur