in , , , , ,

Studie: Radicaal islamitisch terrorisme is goed voor 91% van de terreurslachtoffers in Europa

terreur 1556359019
kalhh / Pixabay

Het onlangs vrijgegeven Black and White Book of Terrorism in Europa heeft aan het licht gebracht dat radicale islamitische terroristen sinds 2000 91 procent uitmaken van alle slachtoffers van terreuraanslagen.

Het boek is het project van Spaans parlementslid en voorzitter van de Stichting voor Slachtoffers van , Maité Pagazaurtundua, en haalt aan dat 753 mensen zijn gedood tijdens terreuraanslagen in de Europese Unie in de periode tussen 2000 en 2019, het Franse dagblad, Le Figaro , rapporten .

Daarnaast wordt in het rapport gekeken naar Europese slachtoffers van terreur die in het buitenland zijn gepleegd en blijkt dat in dezelfde periode nog eens 1115 mensen, waaronder toeristen en militair personeel, het slachtoffer waren van radicale jihadisten.

Van het totale aantal slachtoffers kwam 91 procent om als direct gevolg van acties van radicaal-islamitische extremisten. 20 procent van de moordenaars werd door zelfmoordterroristen gedaan.

Omgekeerd lagen de slachtoffers van politiek terrorisme aanzienlijk lager bij extreemrechtse extremisten en extreem-linkse extremisten die elk de moord op 13 mensen voor hun rekening namen.

In de afgelopen jaren heeft het Europese continent een aanzienlijke opleving gezien in extreem-linkse extremisme en geassocieerd geweld, met het Duitse binnenlandse inlichtingenagentschap, het Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), dat laat zien dat het aantal gewelddadige extreem-linkse extremisten was gestegen van 7, 1000 tot 9.000 tussen de jaren 2012 en 2017.

In dezelfde periode nam ook het aantal extreemrechtse extremistische misdaden toe, met een verbazingwekkende 88 procent.

Wat de landen van de Europese Unie betreft, heeft Spanje de meeste terreurgerelateerde sterfgevallen geleden, met 268 slachtoffers.  volgde op de voet met 263 terreurgerelateerde slachtoffers.

De Franse interdepartementale afgevaardigde voor terreurondersteuning, Elisabeth Pelsez, gaf aan dat het boek niet alleen een boek is dat belangrijke statistieken onthulde, maar ook de slachtoffers van de aanslagen herinnerde.

Ze voegde eraan toe: ‘Vergeetachtigheid is het ergste … laten we lichamelijk of psychisch gewonden, ongeveer 10 tot 20 mensen voor één dood niet vergeten.'

Sinds het hoogtepunt van de migrantencrisis in 2015, is het aantal terreurdreiging in Europa hoog gebleven en heeft het geen tekenen van loslaten laten zien, met de Franse autoriteiten die afgelopen zomer hebben verklaard dat ze in dat jaar minimaal vijf terreuraanslagen hadden gedwarsboomd alleen.

Volgens Europol hadden Europeanen in 2017 ongeveer 205 afzonderlijke terreinkotten. Van dat aantal zijn er 107 door het gemeld.

Lees verder bij de bron: Voice of Europe

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
money scam 1556356184

Wat is Modern Monetary Theory? U zou dat moeten weten, want het gaat over ùw geld

doornroosje 1556360643

Politieke correctheid zorgt voor censureren Doornroosje om ’seks’