in , ,

Kan het oplossen van armoede de sleutel zijn tot het terugdringen van mescriminaliteit in het VK?

Alexas_Fotos / Pixabay

Er is behoefte aan een verschuiving in de mindset van de Britse overheid om de toenemende mescriminaliteit in Londen aan te pakken.

In een speech gisteravond noemde minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid de recente steekpartijen ook een ‘nationale noodtoestand’.

Vorig jaar waren er bijna 40.000 overtredingen met een mes of een scherp instrument – dat is een opkomst van bijna 15.000 sinds 2014, volgens een rapport dat op de website van het parlement is gepubliceerd .

Maar kunnen dodelijke mesaanvallen worden voorspeld voordat ze gebeuren? Nou, dat is de gedachte van een detective-inspecteur John Massey, die een verband vond tussen de stekende locaties die in een jaar plaatsvonden en de incidenten die het jaar daarop gebeurden.

Het onderzoek werd uitgevoerd naast criminologen van de Universiteit van Cambridge en uit de studie bleek dat 67 van de moorden plaatsvonden op plaatsen waar het voorgaande jaar minstens één steek was gestoken.

Op Euronews Good Morning Europe spraken we met Christian Foley in Londen, een Spoken Word Educator die in scholen en gevangenissen werkt. Hij wil de perceptie van ‘uitgesloten kinderen’ veranderen. Hij zei dat het probleem van steekpartijen zal toenemen en dat de belangrijkste factor die hen allemaal verbindt armoede is.

“Vanzelfsprekend is het veelzijdig, omdat er zoveel factoren zijn, maar al die factoren zijn één, namelijk armoede.” Knife crime gebeurt niet in welvaartsgebieden.

Lees verder bij de bron: Euronews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Telefoon van IS-meisje teruggevonden, woont vredig in Hamburg: leuke kinderfoto’s met IS-muts en pistool

PvdA wil aangifte tegen Joodse school, in plaats van tegen antisemieten #omdenken