in ,

Teheran dreigt met “ernstige vergelding” nadat Iraanse topgeneraal gedood werd in Amerikaanse luchtaanval

Major General Qassem Soleimani at the International Day of Mosque 05 2
Wikimedia Commons

Qassem Soleimani, commandant van de Iraanse Al-Quds-eenheid, werd gedood bij een raketaanval. Experts waarschuwen voor een dreigende escalatie.

dreigt met “ernstige vergelding”. De Iraakse premier Adil Abd al-Mahdi waarschuwt voor “verwoestende oorlog”.

Na de gewelddadige anti-Amerikaanse protesten en het bestormen van de Iraakse ambassade in Bagdad, hebben de vrijdagavond de commandant van de Iraanse Al-Quds-eenheid, Qassem Soleimani, gedood in een luchtaanval nabij de luchthaven in de Iraakse hoofdstad Bagdad.

Soleimani is sinds 1997 de commandant van de Iraanse Al-Quds-eenheid.

In een bericht dat vrijdag via de internetdienst Twitter werd vrijgegeven, bedreigde de hoogste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, de verantwoordelijken voor de dood van Soleimani met “ernstige vergelding”.

Het Pentagon in Washington nam verantwoordelijkheid. Als gevolg hiervan werd de bomaanslag bevolen door de Amerikaanse president Donald om verdere aanvallen op Amerikaanse troepen te voorkomen. Als gevolg hiervan was het een “defensieve handeling om Amerikaans personeel in het buitenland te beschermen”.

Het plaatsvervangend hoofd van de Iraakse People's Mobilization Force, Abu Mahdi al-Muhandis, werd ook gedood. In totaal zouden zeven mensen zijn omgekomen bij de Amerikaanse aanval.

Lees verder bij de bron: SDB

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Islam EU 1024x512

Waar moskeeën worden beveiligd: In één jaar 3000 christelijke gebouwen/symbolen in Europa vernield, geplunderd of in brand gestoken

31472499937 18bcff1e26 5G

Goed nieuws? 5G werkt in de praktijk niet goed