in , , , , , , ,

Ter vervanging van bomen: ijzeren palen met ‘Biosolar Leaf’ bladeren

Net als je denkt het kan toch allemaal niet gekker meer…. Jawel, ‘BioSolar Leaf’ bladeren aan een ijzeren paal ter vervanging van bomen.

1 nieuwerwetse boom kan 100 keer meer broeikasgas opnemen en kan ook 100 keer meer zuurstof produceren.

Het kan iets te maken hebben met 5G. En vergeet niet de grote bomenkap die gaande is.

Imperial College London werkt samen met startup Arborea om baanbrekende ‘BioSolar Leaf’-technologie te ontwikkelen om de luchtkwaliteit in White City te verbeteren.

De technologie, de eerste in zijn soort ter wereld, zuivert de lucht door de fotosynthese van microscopische planten, het verwijderen van broeikasgassen uit de omgeving en het genereren van ademende zuurstof.

Arborea heeft een innovatief teeltsysteem ontwikkeld dat de groei van minuscuul plantaardig leven – zoals microalgen, diatomeeën en fytoplankton – op grote zonnepaneelachtige structuren vergemakkelijkt. Deze kunnen vervolgens op het land, gebouwen en andere ontwikkelingen worden geïnstalleerd om de luchtkwaliteit in de omgeving te verbeteren.

Het team zegt dat het teeltsysteem van Arborea koolstofdioxide kan verwijderen en ademende zuurstof kan produceren met een snelheid die overeenkomt met honderd bomen uit het oppervlak van slechts één enkele boom.

Het systeem produceert ook een duurzame bron van organische biomassa waaruit Arborea voedzame levensmiddelen additieven voor plantaardige voedingsproducten extraheert.

Arborea werd opgericht door alumnus Julian Melchiorri, die  in 2014 twee masters in Innovation Design Engineering afrondde, een studie die gezamenlijk werd gegeven door Imperial College London en het Royal College of Art.

Lees verder bij de bron: sciencebusiness.net

Bij onderstaande video even scrollen naar 2 minuten 20 seconden.

https://youtu.be/lzR89KReeaw?t=140

 

Op de foto zijn andere bladeren.

2 Comments

Leave a Reply
  1. Klinkt niet gek …. maar de vraag is of er uberhaupt een CO2 probleem is.
    Blijkbaar is een stelletje ondernemers en ingenieurs aan de gang gegaan zonder zich eens af te vragen of het hele CO2 verhaal wel klopt. Blijkbaar hebben ze er niet over nagedacht dat planten CO2 nodig hebben voor hun groei. En er zit al zo weinig CO2 in lucht. Namelijk 0.035 %. Ja U leest het goed 0.035 %. Want planten hebben CO2 nodig voor hun groei. Meer CO2 dan meer plantengroei. Mensen zijn jaren lang voor de gek gehouden met het hele CO2 verhaal.
    Recent kwam NASA al met het verhaal dat CO2 gunstig was voor planten. Ze beginnen dus al te draaien …

Geef een antwoord

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit faalt: afgekeurd vlees in voedselketen

Lekker gewerkt Mark? Inspectie waarschuwt: te weinig mensen bij brandweer en politie