in ,

Terreuralarm in Europese hoofdsteden tussen Kerst en Oud en Nieuw

5402397276 d575342abb terror

Europese veiligheidsdiensten staan op scherp in de dagen voorafgaande aan de jaarwisseling. Terreurbeweging (IS) zou zijn pijlen van haat andermaal op Europese hoofdsteden hebben gericht.

Met die waarschuwing komt de politie in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen in een persbericht.

Mensenmassa's doelwit

De Weense politie heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen naar aanleiding van een bericht van een ‘bevriende ' dat naar verschillende Europese hoofdsteden is gestuurd.

Uit het bericht blijkt dat mensenmassa's tijdens Oud en Nieuw het doelwit zijn van terroristen van Islamitische Staat (IS). De terroristen zouden van plan zijn bomaanslagen te plegen of gewapende aanvallen uit te voeren. Europese politiediensten zullen rond de jaarwisseling extra controles uitvoeren om mogelijke aanslagplegers tijdig te ontmaskeren.

Bomaanslag voorkomen

Het bericht komt op de dag waarop de Bosnische politie bekendmaakte een bomaanslag in Sarajevo te hebben verijdeld. De politie in Sarajevo arresteerde elf personen die van plan waren om een bom te laten ontploffen tijdens de jaarwisseling in de Bosnische hoofdstad.

De gearresteerde personen hadden volgens de Bosnische politie directe banden met IS. Nu de terreurbeweging in de verdrukking is geraakt, doen de soennitische extremisten alles om macht uit te blijven stralen.

Audioboodschap

In een zaterdag verspreide audioboodschap zegt terroristenleider Abu Bakr al-Baghdadi dat het uitstekend gaat met zijn beweging. ‘Hoe heviger de oorlog tegen de beweging wordt gevoerd, des te sterker en zuiverder IS wordt,' zegt al-Baghdadi.

Hij betoogt dat de hele wereld in het geweer tegen IS is. ‘Het is geen kruisvaardersoorlog meer tegen ons, want de hele wereld bestrijdt ons nu.' De beweging wordt volgens de boodschap niet zwakker maar sterker door de luchtaanvallen die onder meer door Amerika, , en andere partijen worden uitgevoerd.

Lees verder bij de Bron: Stop de bankiers

Photo by kevin dooley cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
65b451970b70c91f 640 euro cash

Stop met de onnodige risico-opslag hypotheken!

11143706703 dbd5aab442 pope Franciscus

Paus Franciscus: deze kerst was mogelijk laatste voor de mensheid