in ,

Tijd om te hamsteren voordat de schappen leeg zijn?

6399811717 3bb54dd5ba hamsteren

De Dow Jones stortte vandaag, 24 februari, met ruim 1000 punten in als gevolg van de wereldwijde onzekerheid over het corona-virus. In de Italiaanse gemeenten waar het virus geconstateerd is, is een run op de supermarkten ontstaan en heerst paniek.

We kunnen niet langer met de kop in het zand blijven leven en lacherig doen over kritisch nadenken. Het staat te gebeuren!

En ook in Nederland en andere Europese landen wordt het tijd dat mensen zich gaan voorbereiden op de grootste crisis van de afgelopen eeuw. De tijd voor de eerste voorbereiding op de lege schappen is nu.

Dat die crisis eraan zat te komen heb ik veelvuldig voorspeld. Ik ben wel eens te vroeg geweest in mijn timing, maar dat de ‘everything bubble’, die ontstaan is uit het oneindig uit het iets bijdrukken van geld door centrale banken, geen stand kon houden, had iedereen kunnen weten.

Ook daarvoor geldt steeds weer dat het lacherig weg gewuifd is als ‘gedachtegoed voor paranoïde mensen die negatief denken‘. Nadenken is keer op keer onterecht geassocieerd met negatief denken.

Kreten als ‘blijf uit de buurt van negatieve mensen, zij hebben een probleem voor elke oplossing’ vierden hoogtij op social media. En nu de boel op instorten staat, zijn het waarschijnlijk diezelfde mensen die straks onvoorbereid en veel te laat een stormloop op de lege schappen van de supermarkten doen.

Dat die lege schappen er aan zitten te komen, zal in deze fase ook nog steeds worden weggewuifd als negatief.

Waarom gaan die lege schappen er komen? Dat komt voornamelijk omdat de meeste productie van consumptiegoederen in de VS, uit China afkomstig zijn. Dat wordt daar geproduceerd.

Ook komt het omdat we als gevolg van de schaalvergroting en internationalisering van voedselproductie van alles en nog wat over de grens kopen. En als die grenzen dicht ….

Lees verder bij de bron: Martin Vrijland

Photo by Personeelsnet cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ap olifant

Landjepik van de boeren – wat zit er achter?

006 karte flugroute MH17 abweichung in flugverbotszone Donezk 66pr

Maar liefst 13 getuigen MH17-proces blijven anoniem