in , , ,

“Toevallig” is het weer een WEF-partner! LeasePlan introduceert prikplicht voor personeel in Nederland

wef

Leasemaatschappij LeasePlan wil dat het personeel gevaccineerd is tegen als het weer naar kantoor komt. Het Financieele Dagblad schrijft dat LeasePlan, partner van het World Economic Forum, het eerste in gevestigde bedrijf is dat met een vaccinatieverplichting voor personeel komt, hetgeen juridisch overigens niet is toegestaan.

Verzoeken voor ‘vaccinatieweigeraars' worden per geval behandeld, zegt LeasePlan, dat zo'n 8000 werknemers in 30 landen heeft.

Systeemrot

Er is veel kritiek op de maatregel. Podcastmaker en ondernemer Jorn Luka schrijft: “Ze doen ons hiermee echt een plezier. De elite, de overheden, de grote bedrijven. Ze leggen bloot hoe diep de systeemrot zit. Waar zij allemaal toe in staat zijn. Massaal ontslag nemen bij dit soort bedrijven.”

“Nou daar gaan we,” zegt columnist Marianne Zwagerman. “Maar ja, met een regering die van wetten overtreden het nieuwe normaal heeft gemaakt,  cares? Ik mag toch hopen dat VNONCW hier hard tegenin gaat.”

Een werkgever kan een werknemer niet verplichten zich te laten inenten

Advocaat arbeidsrecht Pascal Besselink stelt tegenover Het Parool dat LeasePlan over de schreef gaat.

“Nederland kent geen vaccinatieplicht. Een werkgever kan een werknemer niet verplichten zich te laten inenten of eisen dat deze vertelt of hij is gevaccineerd.”

“Een werkgever mag vragen of hij is gevaccineerd, maar als er geen antwoord komt, dan is het niet toegestaan dat er verdere druk wordt uitgeoefend,” benadrukt Besselink.

“Mensen mogen niet overgeplaatst, verplicht worden thuis te werken, laat staan ontslagen worden of geen contractverlenging krijgen.”

Indirecte dwang

….

Lees verder bij de bron: Ninefornews

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gray and black rocks on gray sand

Het lijkt wel alsof er een heel leger aan demonen op aarde is neergedaald

1809403333 7edd15a931 bullshit1

Door dit bedrog kregen de producenten toestemming voor hun falende ‘Covid’ vaccins