in , ,

U bent genept: Bedrijven mogen omvallen, personeel mag worden ontslagen, geen ‘ontslagboete’ meer

rutte leugenaar 586x350 e1441620798491

Vakbondsvoorman Piet Fortuin van CNV spreekt van ‘een clusterbom’. Dat is de beschrijving die hij geeft voor wat hij minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vrijdagavond bij tv-talkshow Op1 hoorde zeggen.

Daar werd namelijk duidelijk dat het nieuwe steunpakket behoorlijk wat ruimte laat voor ontslag en faillissement. Er gaan dus economische klappen vallen.

Vanuit economisch opzicht is het allemaal heel logisch te verklaren dat men ervoor kiest niet langer iedereen te blijven redden. Het wordt te duur en de kans is groot dat men te lang aan het ‘infuus’ blijft hangen.

Maar het kabinet heeft vanaf het begin wél de indruk gewekt dat men zich geen zorgen hoefde te maken wat betreft hun baan of bedrijf. De overheid had immers diepe zakken.

Men trok praktisch kosteloos miljarden uit de muur en there’s more where that came from. Waar ging men ook alweer vanuit?

Kosten van rond de 10-20 miljard per (drie?) maand, 90 miljard ‘op de plank’ en nog iets van 40 miljard dat zonder moeite kon worden bijgeleend, mocht het écht uit ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vaccin 1564687330

Arts bezorgd over ‘t huidige coronabeleid van gezondheidsminister Hugo de Jonge

Barack Obama 611x328

Obamagate: Media worden wakker over corruptie en machtsmisbruik van Barack Obama