in , ,

Vaccinatie kan verplicht worden voor reizen binnen de EU

via Xandernieuws.net

Vorige week werd de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis de eerste in de EU die zich moest laten inenten om in Europa te kunnen reizen.

Hij kreeg snel steun en donderdag zullen de staatshoofden en regeringsleiders van de Unie de kwestie bespreken.

Zogenaamde Covidpassen in verschillende vormen zijn reeds eerder in onder meer voorgesteld en in beperkte mate getest in het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Kyriakos Mitsotaki eist dat de EU vaccinatiepaspoorten invoert om vrij te kunnen reizen in Europa. Hij wordt gesteund door Portugal.

“Voor Portugal en Griekenland is het toerisme bijzonder belangrijk voor onze economieën. Het is dus absoluut noodzakelijk, nu we uiteindelijk de zomer tegemoet gaan, dat we ons veilig voelen en dat anderen zich ook veilig voelen”, zei de Portugese premier António Costa tijdens een EU-bijeenkomst in Lissabon.

“Absoluut noodzakelijk”

De voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, is ook van mening dat een inentingsbewijs “absoluut noodzakelijk” is. Ze zegt echter dat ze het niet wil eisen om de grenzen binnen de EU te overschrijden.

In een videoconferentie op donderdag zullen de staatshoofden en regeringsleiders ….

Lees verder bij de bron: Frontnieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

Gehackte e-mails: coronaprik Pfizer goedgekeurd ondanks ‘problemen’

black and white lenovo laptop

OMT pakt ons laatste beetje vrijheid af met avondklok en 1 gast per dag huisbezoek