in

RIVM gaat 1,5 meter samenleving niet loslaten, want belangen

Nu komt Oosterhaus tot een vergelijkbare conclusie (mede op basis van dat wat bij het koor is gebeurd, die ik op 2 april beschreef).

Wat nog alleen het grote probleem is: het zal nog lang duren voordat WHO en RIVM (Van Dissel) dat standpunt nu van Oosterhaus gaan overnemen. Zelfs terwijl ondertussen steeds meer deskundigen wereldwijd ook het standpunt innemen dat aerosols een dominante rol spelen (zoals Prof. Christian Drosten uit Duitsland, een adviseur van Merkel).

En dat heeft helaas niet zozeer met “wetenschap”  te maken, waar Van Dissel zich zo vaak achter verschuift. Maar alles met belangen. Want als WHO/RIVM moeten gaan erkennen dat aerosols een dominante rol spelen dan vervalt de hele basis van de 1,5 meter maatschappij in Nederland. En betekent het ook dat ze nu al maanden de verkeerde adviezen geven (met gigantische gevolgen voor economie en samenleving).

Want het gaat er niet om op 1,5 meter afstand te blijven. Het gaat erom dat je niet lang in een situatie mag komen waar je zwevende virusdeeltjes inademt.

Maar de WHO en Van Dissel bijten eerder hun tong eraf dan dat ze dit bovenstaande als het dominante gevaar zien bij de verspreiding van het virus. Hooguit zullen ze een keer gaan zeggen dat er toch wel wat aanwijzingen zijn voor de rol van aerosols. Maar die rol is klein, en moeten we natuurlijk wel de 1,5 meter afstand …..

Lees verder bij de bron: Maurice de Hond via tpook


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Halve wereld op weg naar oorlog: Nu dreigt Egypte ook met militaire actie in Libië

Vaccinatieplicht door de achterdeur