in , , , ,

Vaccinatieplicht komt als te weinig kinderen worden ingeënt

vaccines babies.schedulejpg e1482316483880

Als steeds minder kinderen gevaccineerd worden tegen besmettelijke ziektes, dan wordt vaccineren verplicht. Ouders die hun kinderen niet vaccineren, kunnen dan geen gebruik meer maken van de .

Waar de kritische ondergrens komt te liggen, wordt later dit jaar besloten.

Met dit voornemen gaat het een advies overnemen dat deze zomer werd uitgebracht door een commissie onder leiding van oud-PvdA-Kamerlid Roos Vermeij.

Dat advies werd uitgebracht aan staatssecretaris Paul Blokhuis (CU) die verantwoordelijk is voor de jeugdgezondheidszorg, en aan staatssecretaris Tamara van Ark () van Sociale Zaken. Zij is verantwoordelijk voor de kinderopvang.

Ouders mogen nu zelf beslissen of zij hun kinderen laten vaccineren tegen twaalf besmettelijke ziektes zoals bof en mazelen. De afgelopen jaren daalde de vaccinatiegraad onder jonge kinderen. Maar begin dit jaar meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en dat de vaccinatiegraad onder kinderen geboren sinds 2016 niet verder afneemt.

Als de vaccinatiegraad daalt, neemt de kans op besmettelijke ziektes toe. Niet alleen bij kinderen maar ook bij niet-gevaccineerde volwassenen……

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koeien stal 1570700479

De antibioticaresistentie bij voedseldieren is sinds 2000 bijna verdrievoudigd

slopen 1570701423

‘Jongeren’ breken Mediamarkt Antwerpen af tijdens signeersessie rapper