in , ,

Valsspelers: Definitie ziekenhuisopname door corona is stilletjes verruimd

In totaal liggen er 1943 mensen met in het , van wie 450 op de intensive care. Het dagelijkse aantal ziekenhuisopnames is sinds de zogeheten NICE-registratie (Nationale Intensive Care Evaluatie) met 150 omhooggeschoten, ontdekte Lars Admiraal.

Liep de achter met de registraties? “Nee!”

De stichting NICE is een samenwerkingsverband van ic-afdelingen van Nederlandse ziekenhuizen. Dit bestand wordt continu bijgewerkt en elke middag door het coronadashboard overgenomen.

Aan de hand van de data wordt het gemiddelde berekend van de afgelopen 3 dagen, zo valt te lezen op de website van de Rijksoverheid.

Voorheen gebruikte het dashboard een bestand van het voor ziekenhuisopnames. Daarbij is echter sprake van aanzienlijke onderrapportage.

Het bestand van NICE is completer, maar hanteert ook een ruimere definitie van ziekenhuisopname.

Het RIVM-rapport neemt alleen de patiënten mee die vanwege in het ziekenhuis liggen, terwijl NICE dat onderscheid niet maakt en dus ook ziekenhuisopnames van positief geteste mensen die om een andere reden in het ziekenhuis zijn opgenomen, ……

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nog 5 jaar? Verval Westerse beschaving verloopt precies volgens ‘Het Vierde Keerpunt’ (1997)

Zambia is failliet: eerste land dat coronacrisis niet overleeft