in , , , ,

Van ‘Complot Theorie’, via ‘Nepnieuws’ naar… ‘Alternatieve Feiten’

29319381282 8b66fbe6c6 realnews

Koren op de molen: het profileren blijft op volle stoom doorgaan, nu met ‘alternatieve feiten’:

“This was the largest audience ever to witness an inauguration, period,” said Spicer, in one of several statements contradicted by photographs and transit data. “These attempts to lessen the enthusiasm of the inauguration are shameful and wrong.”

Kellyanne Conway, a senior White House aide, told NBC’s Meet the Press on Sunday Spicer had merely been offering “alternative facts”, a phrase that was received with widespread astonishment.

De totaal onzinnige ruzie tussen de Grote Media en het Witte Huis ging weer rustig door over – in dit geval – kijkersaantallen. De foto’s waren zo geshopt (andere tijden van de dag, andere hoek, etc), dat het op de foto anders lijkt dan het was. CNN sprak zichzelf even later dan ook flink tegen door een Gigapixel foto van het publiek te publiceren die een grote opkomst toont. En trouwens, niet te vergeten, het regende.

Deze grote, belangrijke (kuch) controverse etterde nog even door, totdat de conclusie kwam dat men een verschil van mening had, dat beide partijen zich baseerde op andere informatiebronnen en uiteraard een andere interpretatie deden van de beschikbare informatie. Kan gebeuren.

Bij duiding hierover op NBC (grote reguliere media in de VS) noemde een campagne manager van Trump echter dat de uitspraken van persvoorlichter Sean Spicer zich baseerden op ‘alternatieve feiten‘. En jawel, dat was koren op de molen, een uitspraak waar de grote media weer heerlijk op los kon gaan!

wapo-alternative-facts

Van ‘Complot Theorie’, via ‘Nepnieuws’… naar ‘Alternatieve Feiten’.

Bezigheidstherapie, let niet op de crisis of de man achter het gordijn

De grote reguliere media heeft weer een nieuw woord in handen om Trump’s presidentschap mee te saboteren. En CNN, NBC, NYTimes, WaPo, Volkskrant, AD, RTL en de NOS konden weer lekker los gaan en hielden zich duidelijk niet in. Maar ook: het is de volgende manier om alle alternatieve berichtgeving lekker mee zwart te maken. Maar uhm, wie neemt tegenwoordig CNN, WaPo, RTL en de NOS nog serieus over dit soort onderwerpen eigenlijk?

Het is uiteraard doelbewuste bezigheidstherapie om de echte problemen te camoufleren. Dit soort ‘grote ophef’ over werkelijk totaal onbelangrijke onzin brengt ons namelijk niets, maar vertroebelt wel het echte debat. Het zijn afleidende manoeuvres bedoeld ons de andere kant op te doen kijken – bedoeld ons weg te laten kijken van de echte issues.

Zo blijven we bezig met precies de verkeerde dingen. Dat geldt voor de kijkers thuis, maar  dat geldt ook voor Team Trump, die moet nu weer escalatie management doen in plaats van te werken aan Trump’s 100 day action plan. En dat geldt ook voor de onafhankelijke media die de situatie proberen te analyseren en daarover proberen te rapporteren. En zo saboteren de achterhaalde grote media doelbewust de gehele samenleving, voor zelfbehoud van dit corrupte kartel.

Er is echter ook goed nieuws

Het goede nieuws? Waar ‘complot theorie’ decennia lang heeft gewerkt, keerde ‘fake news‘ zich al in een paar maanden tegen de reguliere media. Zo zal ‘alternatieve feiten’ vermoedelijk net zo snel weer keren, want dat de grote media ons structureel onzin voorschotelen is een ieder ondertussen wel bekend. En Trump’s presidentschap benadrukt dat feit nog maar eens al te goed.

Maar voorlopig heeft men weer nieuwe munitie om mee te schieten: alternative facts.
En het vervelende? Het werkt. Steeds. Maar. Weer.

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!

Photo by Howdy, I’m H. Michael Karshis cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7863595084 0e2318fcde VVD1

Verkiezingen NL 2017 – Waarom u niet weer VVD moet stemmen

6242290652 76f1370a6c imf ecb e1436983914301

Europese Centrale Bank = Europese Geheime Bank?