in , ,

VEH: Huishoudens betalen onredelijk veel waterschapsbelasting

huis waarde 1551440257
nattanan23 / Pixabay

Huishoudens betalen ‘onredelijk veel’ waterschapsbelasting ten opzichte van bedrijven, zegt Vereniging Eigen Huis (VEH). Huishoudens zouden zelfs opdraaien voor 80 procent van de waterheffingen.

Omdat huizen in waarde blijven stijgen, neemt die ongelijkheid in de toekomst alleen maar toe, waarschuwt de vereniging.

De hoogte van de heffing voor huishoudens wordt bepaald op basis van de WOZ-waarde van woningen of bedrijfspanden. Maar de waarde van woningen stijgt volgens de belangenvereniging veel sneller dan die van bedrijfspanden en dat is in het nadeel van de woningeigenaar.

Daardoor moeten particulieren een steeds groter deel van de belastingopbrengst ophoesten.

In een brief aan de Unie van Waterschappen pleit de VEH voor een ‘eerlijker, duidelijker en duurzamer belastingstelsel’.

WOZ-waarde huizen met 17,5 procent gestegen

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen steeg de afgelopen twee jaar met 17,5 procent, zegt VEH op basis van gegevens van de Waarderingskamer. Bedrijfspanden daarentegen werden in diezelfde periode maar 1 procent meer waard.

En dat verschil wordt alleen maar groter. De verwachting is ….

Lees verder bij de bron: RTLZ

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU geld

Europese Rekenkamer: 1,4 miljard euro steun aan Marokko heeft weinig zoden aan de dijk gezet

1 Rechtsstaat 3

Rechters (D66) weigeren nu al om geweldplegers tegen hulpverleners zwaarder te straffen