in , , , , ,

Verongelukte e-auto’s te gevaarlijk en giftig voor milieu om te kunnen slopen

https://twitter.com/FredericLambert

De dat – de rijdende bommen die worden verkocht als- elektrische auto’s zo goed zijn voor het werd al vaak doorgeprikt, en daar komt nu bij dat e-auto’s die bij een ongeluk betrokken zijn geweest nauwelijks kunnen worden geborgen en gesloopt, omdat de zwaar giftige stoffen van de accu een te groot gevaar vormen voor zowel mens als .

Maar misschien hebben de zelfverklaarde ‘groene’ klimaat’redders’ hier wel een oplossing voor, zoals dumpen in de oceaan, misschien? Of we exporteren, zoals al jaren gebeurt, ons gevaarlijke afval gewoon naar de Derde Wereld? Verdienen ze er daar ook nog iets aan een van de grootste en kostbaarste hoaxen van deze krankzinnige tijd.

Vorige week schreven we over een Duitser die in Oostenrijk een eenzijdig ongeluk kreeg met zijn dure (meer dan een ton kostende) . De auto pilot stuurde het voertuig plotseling de andere weghelft op, waarop de bestuurder in paniek een ruk aan het stuur gaf, waardoor hij met 60 km/uur tegen een boom botste. Andere automobilisten wisten hem ternauwernood te redden uit het inferno wat daarop volgde.

‘Niemand wil hier zijn vingers aan branden’

De eigenaar, Dominik Freymuth, belandde in het . Nu kan hij niemand vinden die zijn Tesla wil bergen en slopen. ‘Niemand wil zijn vingers branden aan het bergen van een auto met een onvoorspelbare 600 kilo zware lithium-ion batterij erin,’ bericht de Oostenrijkse zender ORF.

Ook Tesla’s officiële Oostenrijkse partner, het verwerkingsbedrijf ÖCAR, weigert het voertuig te bergen. Een woordvoerder van het bedrijf verklaarde dat ‘wij geen autorisatie voor Tesla’s hebben’. Veel recycle- en sloopbedrijven willen geen beschadigde e-auto’s vanwege het brandgevaar, dat nog dagenlang na het officiële blussen en koelen –wat in Freymuths geval 72 uur duurde, en waar een speciale tank met 11.000 liter water voor nodig was (bijna 6 x zoveel als nodig is voor een gewone autobrand)- aanwezig is.

Omdat het bij zo’n wrak onmogelijk te bepalen is welke resten bij de batterij horen en welke niet, kunnen deze verongelukte e-auto’s niet veilig worden gesloopt. Volgens Martin Klinger, afval verwerkingsexpert bij het milieubedrijf DAKA, is zelfs niet eens exact bekend welke giftige stoffen de e-auto fabrikanten allemaal in hun accu’s stoppen. ‘De vloeistof waarin de verongelukte auto werd gekoeld is nu een gevaarlijk giftig mengsel.’ Universitaire onderzoekers hebben monsters genomen om te kijken wat voor stoffen dat precies zijn.

Beste experts hebben geen idee wat te doen met beschadigde accu’s

Op de vraag hoe een beschadigde accu van een e-auto moet worden geborgen, antwoordde wetenschapper Roland Pompenberger, ook wel de ‘recycling paus’ van Oostenrijk genoemd: ‘Ik weet het niet.’ Volgens hem heeft Tesla bij het ontwerpen van zijn e-autos daar geen enkele rekening mee gehouden.

In heel Europa zijn er slechts twee bedrijven  …..

Lees verder bij de bron: Xandernieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
KienSofietje
1 jaar geleden

Waar blijven de onderzoeksjournalisten, economen, rekenmeesters en echte visionairen die eens een boekwerkje maken van wat deze tijdsgeneratie achterlaat aan onze kinderen? Als begin het gif van e-auto’s, onverwerkbaar afval van zonnepanelen, het gif van windmolenmagneten en het nieuwe gif vande motoren, het alom tegenwoordige aluniminium uit chemtrails en vaxins, micro en nano plastic in onze oceanen, alom tegenwoordige bodemvergiftigien met glufosaat en veel andere landbouwgiften, oorlogssterke stalingen die insecten, vogels en mensen uitroieit, technologie die ons verstand robotiseren… dit is maar klein beginnetje van de lijst. Wie maakt die langer en vollediger??
En dan te bedenken dat het ook anders en zo mooi kan zijn met andere keuzes. Wij mensen moeten die keuzes gaan maken, beginnen met overbodige nooit gekozen besuurslagen als de eu de rug toe te keren, evenals manipulerende grote corporaties, de globalisten. En zo nog wat ongerijmdheden.

Johan Alphons M. De Kuijper
1 jaar geleden

Het zou zomaar kunnen dat dit accu drama een veel groter klimaat probleem gaat opleveren dan de kernenergie afval. Kerncentrales zijn er enkelen per land, de elektrische auto moet naar miljoenen per land zo niet miljarden in China en India.

Aansprakelijkheid
1 jaar geleden

Het klinkt heel ernstig maar de oplossing is opvallend simpel: de verantwoording moet voor 100 % gelegd worden bij de producent van de auto. Dat is de enige manier. Corporaties/multinationals zijn zo groot geworden en hebben zoveel geld dat zij over regeringen heen walsen. Aan de burgers hebben zij ook geen boodschap. En de EU is opgezet door banken en grote corporaties en zij heeft schijt aan de burgers. De winsten hebben zij altijd graag willen binnenhalen met zo min mogelijk bemoeienis van overheden.

Welnu: de enige mogelijkheid is dat de verantwoordelijke producent ALLE schade draagt !!!!
Dit principe kan ook bij 5G, glyphosaat en degelijke worden gebruikt.
Het is essentieel dat het juridisch instituut voldoende autoriteit, kennis en support heeft dat zij betalingen van schade kan afdwingen. Dat instituut moet ook politiek onafhankelijk zijn en zeker buiten bereik van een UN en al die andere criminele organisaties.

Belastingdienst op de schopstoel, politiek is de grote boosdoener

Ouders drievoudige moordenaar Thijs H. smeekten GGZ om hulp, maar opname was ‘onnodig’