in

Vertrouw uw overheid maar! Waarschuwing voor nepnieuws aan nabestaanden MH17

OMFG!

Aan de vooravond van het grote -proces krijgen nabestaanden een waarschuwing om alert te zijn op nepnieuws.

De Stichting Vliegramp MH17 schrijft in een brief aan nabestaanden: ”U zult geconfronteerd worden met controversiële uitspraken. Het is meer dan normaal dat ze u kunnen raken.”

Het proces over MH17 begint maandag en er wordt meer dan een jaar voor uitgetrokken.

Er zijn vier verdachten: drie Russen en een Oekraïner, maar de verwachting is niet dat ze zullen verschijnen in de extra beveiligde op Schiphol waar het proces wordt gevoerd.

Nabestaanden moeten zich er volgens de Stichting Vliegramp MH17 bewust van zijn dat er vanuit geprobeerd zal worden en nepnieuws te verspreiden om de publieke opinie te beïnvloeden.

”Het ligt voor de hand dat de start van het strafproces ‘buitenstaanders’ ertoe zal bewegen u te confronteren met ‘nieuws’ waarbij u zich afvraagt waar dit nieuws vandaan komt, of het wel of niet volledig is en of het bedoeld is om iemand, bijvoorbeeld nabestaanden, te beïnvloeden of beschadigen.”

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Knotsgek Amsterdam: winkels leegroven met garantie niet te worden opgepakt

Ze leren ook werkelijk nergens wat van! De VVD wil NOG een Turkijedeal?