in

Vertrouw uw overheid maar! Waarschuwing voor nepnieuws aan nabestaanden MH17

OMFG!

Aan de vooravond van het grote -proces krijgen nabestaanden een waarschuwing om alert te zijn op nepnieuws.

De Stichting Vliegramp MH17 schrijft in een brief aan nabestaanden: ”U zult geconfronteerd worden met controversiële uitspraken. Het is meer dan normaal dat ze u kunnen raken.”

Het proces over MH17 begint maandag en er wordt meer dan een jaar voor uitgetrokken.

Er zijn vier verdachten: drie Russen en een Oekraïner, maar de verwachting is niet dat ze zullen verschijnen in de extra beveiligde op Schiphol waar het proces wordt gevoerd.

Nabestaanden moeten zich er volgens de Stichting Vliegramp MH17 bewust van zijn dat er vanuit geprobeerd zal worden en nepnieuws te verspreiden om de publieke opinie te beïnvloeden.

”Het ligt voor de hand dat de start van het strafproces ‘buitenstaanders’ ertoe zal bewegen u te confronteren met ‘nieuws’ waarbij u zich afvraagt waar dit nieuws vandaan komt, of het wel of niet volledig is en of het bedoeld is om iemand, bijvoorbeeld nabestaanden, te beïnvloeden of beschadigen.”

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Herinneringen aan de oude HBS .....
11 maanden geleden

Destijds op de oude HBS werd leerlingen geleerd om kritisch te zijn bij alles wat je hoort en zelf te denken en een mening te vormen nadat je dingen had onderzocht. En maar vragen wat ik als leerling vond van een gedicht of van een boek …. Of wat de schrijver nu werkelijk had bedoeld met een bepaalde uitspraak ….. En wat de strekking was van een verhaal.
Dat waren nog echte leermeesters en het waren de beste dingen die ze mij ooit hadden kunnen bijbrengen. Ik ben hun wijze lessen nooit vergeten. Natuurlijk moest dat systeem snel weg en daarvoor kwam het HAVO, MAVO systeem …. en snel ook een nieuwe generatie leraren met het dakpannen systeem. En daarmee begon het verval. Niet meer zelf nadenken maar stampen. Niet vragen, maar vooral doen en niet vragen.
Dank, dank, dank aan die oude leraren aan de HBS !!!!

Knotsgek Amsterdam: winkels leegroven met garantie niet te worden opgepakt

Ze leren ook werkelijk nergens wat van! De VVD wil NOG een Turkijedeal?