in

Verzekeraars pakken de macht willen ggz op de schop nemen

zorgverzekeraars doolhof

Zorgverzekeraars willen meer ruimte creëren voor mensen met zware psychische klachten. Als het aan hen ligt, gaat de financiering op de schop en is het afgelopen met onnodige medicalisering van psychische problemen.

Zorgverzekeraars willen een eind maken aan de ‘overbehandeling’ van mensen met lichte psychische klachten. Op die manier ontstaat er ruimte voor patiënten met zwaardere problemen, schrijven de zorgverzekeraars in een visie die zij vandaag publiceren.

In de ggz neemt het aantal patiënten toe, net als de wachtlijsten en de tekorten aan personeel. Daarbij heeft een aantal instellingen financiële problemen.

Gaat het zo door, dan loopt de ggz vast, concludeerden adviesbureau KPMG eerder dit jaar. Dat zagen de zorgverzekeraars.

Daarom hebben zij na raadpleging van bijna zeventig psychiaters, psychologen en andere deskundigen gezamenlijk een visie geschreven over hoe ze de komende vijf jaar de problemen willen oplossen.

Een visie klinkt als een vrijblijvende notitie, maar dat is het niet.

Volgens de zorgverzekeraars dreigt ….

Lees verder bij de bron: Trouw

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
d637617eab546295 640 opstand

Nieuwe normaal? Een dictatuur waarop maar één antwoord mogelijk is: opstand

2530831059 c249b604ed b fossil fuel

Fossiele subsidietruc van uw energierekening