in

Verzekeraars pakken de macht willen ggz op de schop nemen

willen meer ruimte creëren voor mensen met zware psychische klachten. Als het aan hen ligt, gaat de financiering op de schop en is het afgelopen met onnodige medicalisering van psychische problemen.

Zorgverzekeraars willen een eind maken aan de ‘overbehandeling’ van mensen met lichte psychische klachten. Op die manier ontstaat er ruimte voor patiënten met zwaardere problemen, schrijven de zorgverzekeraars in een visie die zij vandaag publiceren.

In de ggz neemt het aantal patiënten toe, net als de wachtlijsten en de tekorten aan personeel. Daarbij heeft een aantal instellingen financiële problemen.

Gaat het zo door, dan loopt de ggz vast, concludeerden adviesbureau KPMG eerder dit jaar. Dat zagen de zorgverzekeraars.

Daarom hebben zij na raadpleging van bijna zeventig psychiaters, psychologen en andere deskundigen gezamenlijk een visie geschreven over hoe ze de komende vijf jaar de problemen willen oplossen.

Een visie klinkt als een vrijblijvende notitie, maar dat is het niet.

Volgens de zorgverzekeraars dreigt ….

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vraagtekentje123
7 maanden geleden

Fijn dat de zorgverzekeraars zulke dingen kunnen bepalen…..NOT. Ik zou zeggen laat “onze” Hugo nog wat miljoenen in de nutteloze vaccins pompen, en verder kan onze roverheid miljarden in het rond strooien van ons geld voor iedereen, behalve voor ONS. Wat is dit land een corrupte beerput geworden.

Kees water
7 maanden geleden

Hoe naive moet men zijn geestelijke zorg niet aan mensen die kunnen genezen,er zijn GEEN medicijnen tegen geestelijke ziektes.

Alleen Heere God kan mensen geestelijk genezen,want hij is tenslotte onze schepper.

Nieuwe normaal? Een dictatuur waarop maar één antwoord mogelijk is: opstand

Fossiele subsidietruc van uw energierekening