in

Enkele getallen naast falend beleid

Ook zo onthutst geschrokken van het bericht dat een werknemer van Action op staande voet werd ontslagen, omdat hij een plastic tasje van 3 cent niet afrekende?

Ook zo onthutst geschrokken van het bedrag dat Italië mag ontvangen van de EU? Totaal 209 miljard euro, waarvan 81 miljard aan giften?

Daarna vielen mij nogal wat getallen met betrekking tot de zorg op:
– Een verhoging van het salaris voor de zorgmedewerkers van 1% gaat jaarlijks 560 miljoen kosten. Uiteraard dik verdiend lijkt mij, maar wordt de zorg daar veel beter door? En is die eenmalige €1.000 al betaald? Wordt de zorg daar beter door?

  • Er zijn partijen die het eigen risico met €100 willen verlagen. Gaat 1,3 miljard per jaar kosten. Wie moeten dat jaarlijks compenseren? Wordt de zorg daar beter …?
  • Andere partijen pleiten voor het afschafen van het eigen risico, met een prijskaartje van 5,3 miljard per jaar. Wordt de zorg daar …?

  • Weer anderen gaan voor een verhoging van het eigen risico van nu 385 naar 485. Dat levert geld op, totaal 1,4 miljard. Wordt de zorg …?

  • Een volgend Haags voorstel behelst het niet meer vergoeden van enkele hulpmiddelen zoals steunkousen, ziekenhuisbedden aan huis en krukken. Dit levert 290 miljoen op. Wordt de …?

  • Dan gaan er stemmen op om mensen in verpleeghuizen meer te laten betalen voor woonlasten, maaltijden en energieverbruik. Dat levert iets van 500 miljoen tot 1,2 miljard op. Wordt …?

  • Vervolgens zijn er slimmeriken die de wijkverpleging willen overhevelen naar de Langdurige Zorg. Dit schijnt 330 miljoen op te leveren. W. …?

  • Meer zorgpersoneel in de nachtdienst lijkt een opsteker en kost structureel 660 miljoen.

  • Tenslotte is er winst te halen uit een uitgekleed basispakket door bepaalde behandelingen en medicijnen niet meer te vergoeden. Dat heeft het CBS echter niet doorgerekend, omdat geen enkele politieke partij daar zo net voor de verZIEKingen (over ruim een half jaar) een middelvinger aan wil branden.

Alles overziend, is de cruciale vraag: waar wordt beleid verondersteld? Hoe hoger de bedragen hoe minder ideologie erachter schijnt te zitten.

Italië casht miljarden, maar heeft geen plan. De meeste voorstellen kosten geld of leveren juist heel veel op, maar nergens wordt de zorg beter. Het -plan betreffende de nachtdienst komt nog het dichtst in de buurt en kost dan ook het minst.

Alle andere voorstellen zijn pure centenkwesties van het kaliber vestzak broekzak, die immers elders door de burgers moeten worden opgevangen, of juist ten koste gaan van de zorg.

Waar zijn de plannen om de zorg structureel te verbeteren? Waar is een gedegen preventiebeleid? Wanneer komt men terug op de verwoestende marktwerking binnen de zorg? Wanneer worden de aangepakt, wellicht met een concurrerend nationaal equivalent van het aloude ziekenfonds? Wanneer komen artsen in loondienst? Wanneer worden goed functionerende natuurgenezers opgenomen binnen de reguliere zorg? Wanneer worden de farmareuzen de maat genomen? Allemaal vragen die beleid ….

Lees verder bij de bron: Rients Hofstra, Pluchen Revolutie


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gezondheidzorg = onze zorg !!!
9 maanden geleden

Natuurlijk rijzen de kosten van de gezondheidszorg de pan uit. En als je allse op rij zet dan moet je ook nog concluderen dat we voor al dat geld ook nog niet eens krijgen wat we zouden mogen verwachten.
Hoeveel mensen overlijden niet door hartfalen terwijl dat honderd jaar geleden nauwelijks voor kwam. Hoe kan dat? Hoeveel mensen overlijden niet aan kanker na een vervelend ziekbed?

Laat ik eens iets heel geks voorstellen:
1. Stel nu dat de medische wetenschap gaat inzien altijd te zijn voorgelogen door de pharma industrie en begrijpt dat voeding en voedingssupplementen enorm belangrijk zijn.
2. Dat de pharma industrie volledig wordt gereorganiseerd en verantwoordelijke bedrijven hard worden gestraft en financieel worden kaal geplukt.
3. Dat de huidige FDA wordt ontbonden en verantwoordelijken hard worden gestraft en een volledig nieuwe organisatie wordt opgezet los van de pharma industrie.
4. Dat de voedingsmiddelen industrie haar beleid radicaal gaat wijzigen en zorgt dat voeding weer voeding wordt en dat niet geld primair is en doorloopsnelheid, maar voedingswaarde.
5. Dat artsen en bedrijven die met goed werkende middelen kwamen en die door de FDA werden geweerd of dat artsen zelfs werden vermoord worden gecompenseerd op kosten van de pharma industrie en een herkansing krijgen.
6. Dat medische opleidingen volledig worden aangepast.
7. Dat zorgtehuizen en verpleeghuizen middelen kunnen gaan gebruiken die de kwalen op hoge leeftijd werkelijk aanpakt in plaats dat symptomen worden bestreden.
8. Dat de overheid nu eindelijk eens gaat doen wat ze altijd al had moeten doen en dat is de belangen van de burgers dienen en niet een verlengstuk zijn van bedrijven en banken.

Zou het dan kunnen zijn dat de kosten van de gezondheidszorg weleens met 70 % kunnen dalen?
Heb ik nu werkelijk iets geks gezegd?

Noodfonds EU al veel bekritiseerd, noodrem van Rutte zal nooit werken

Bankencrisis 2021: Corona herstelfonds is een bankenreddingsfonds dat de Nederlander betaald