in , , , , ,

VS en Nederland mogen experiment voortzetten om menselijke en dodelijke variant van vogelgriep te creëren

qimono / Pixabay

De Amerikaanse regering is veracht voor het opheffen van zijn verbod op experimenten om dodelijke vogelgriep te construeren die mensen zou kunnen infecteren.

Onderzoek naar de virussen zal binnenkort worden toegestaan, ondanks het feit dat deskundigen waarschuwen dat mensen kunnen sterven als de ziekteverwekkers uit laboratoria breken.

Wetenschappers zeggen dat ze het virus willen bestuderen ‘om de menselijke te beschermen', zodat ze er meer over kunnen leren en beter voorbereid kunnen zijn op een pandemie.

Maar professor Steven Salzberg, een expert op het gebied van biomedische engineering aan de Johns Hopkins University in Maryland, zei dat hij niet kan doorgronden waarom de Amerikaanse National Institutes of Health, die het ‘gevaarlijke' onderzoek heeft toegestaan, het laten gebeuren.

Onderzoekers uit de Verenigde Staten en mogen doorgaan met experimenten om een ​​soort vogelgriep te ontwikkelen die mensen zou kunnen infecteren.

‘Ik heb het al vaker gezegd,' schreef hij in een column voor Forbes Magazine.

vogelgriep photo
Photo by Arne Hulstein cc

‘De griep ontwikkelen om virulenter te zijn, is een vreselijk idee … Dit onderzoek heeft de potentie miljoenen doden te veroorzaken.'

Professor Salzberg beweerde dat twee wetenschappers jarenlang geprobeerd hebben de vogelgriep te muteren om zich tussen mensen te verspreiden.

Maar de National Institutes of Health (NIH), het medische onderzoeksbureau van de Amerikaanse , heeft het onderzoek in 2014 stopgezet vanwege veiligheidsrisico's.

Ondanks een brief ondertekend door honderden wetenschappers van over de hele wereld, heeft de NIH nu het verbod opgeheven en zal Ron Fouchier en Yoshihiro Kawaoka hun experiment voortzetten.

Science magazine meldde vorige maand dat een regeringsraad had besloten om het onderzoek voort te zetten, maar zou niet publiekelijk details van zijn beoordeling vrijgeven.

Een van de meest dodelijke stammen van de vogelgriep die vandaag circuleert, is H5N1‘, schreef professor Salzberg.

Deze soort is af en toe van vogels naar mensen gesprongen, met een sterftecijfer van bijna 50 procent, veel dodelijker dan welke menselijke griep dan ook.

Gelukkig heeft het virus nooit het vermogen gekregen om rechtstreeks tussen mensen te worden overgedragen.

Dat wil zeggen, het had dit vermogen niet totdat twee wetenschappers, Ron Fouchier in Nederland en Yoshihiro Kawaoka aan de Universiteit van Wisconsin, het hebben ontworpen om dit vermogen te krijgen.

Een aangepaste vogelgriep, zodat het zich zou kunnen verspreiden tussen mensen is een ‘vreselijk idee' (Eigenlijk toonde hun werk aan dat het virus kon worden overgedragen tussen fretten, niet mensen, om de voor de hand liggende reden dat je dit ethisch niet op mensen kunt testen.)

Professor Salzberg vreest dat de onderzoekers een virus kunnen creëren dat miljoenen mensen zou kunnen doden door de dodelijkste uitbraak van griepdoden uit de geschiedenis.

In 1918, bijvoorbeeld, doodde de Spaanse griepuitbraak die zich verspreidde naar mensen van vogels ongeveer drie procent van de wereldbevolking, dat is tussen de 50 en 100 miljoen mensen.

Professor Kawaoka zei tegen Science: ‘We zijn blij dat de regering van de Verenigde Staten de risico's en voordelen heeft afgewogen … en nieuwe toezichtmechanismen heeft ontwikkeld.'

‘We weten dat het risico's met zich meebrengt. We geloven ook dat het belangrijk werk is om de menselijke gezondheid te beschermen.'

Lees verder bij de bron: Daily Mail Online

Plaatje, geen idee. Ik vind hem wel mooi.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
alle niet nederlanders crimineel of zoiets

Huh? CBS: Nederlandse gevangenissen voor 99% gevuld door niet Nederlanders

ECB

De zombificatie van Europese banken die niets goeds belooft