in , ,

VVD wil het Amsterdamse plan om honderden illegalen in alles te gaan voorzien over het hele land uitrollen

geralt / Pixabay

Het eerste jaar wordt de belastingbetaler daar voor 11.5 miljoen voor beroofd en vanaf 2020 jaarlijks tot 13 miljoen volgens de plannen, maar plannen vallen altijd duurder uit en zeker als ze van afkomstig zijn.

Tijdens de opvangperiode hoeft de illegaal niet mee te werken aan terugkeer en krijgt een advocaat op kosten van de belastingbetaler om te kijken of er alsnog gewerkt kan worden aan een verblijfsvergunning. GroenLinks heeft een methode gevonden om de juridische procedures na 20 jaar tijdrekken nog verder te rekken. Meewerken aan ‘perspectief' hebben ze dat genoemd.

Staatssecretaris Mark Harbers is in zijn nopjes met zoveel creativiteit om de Nederlanders en huizen afhandig te maken en wil het plan landelijk uitrollen.

Telegraaf:

GroenLinks-fractievoorzitter Femke Roosma noemde het „bijzonder dat een -staatssecretaris dit plan ziet zitten”, maar was vanzelfsprekend blij met de houding van de betreffende staatssecretaris Mark Harbers (VVD). Gisteren sprak hij nog met Groot Wassink over de plannen voor opvang van mensen zonder recht op verblijf (illegaal dus).

„Belangrijkste bespreekpunt was of de Amsterdamse plannen ten aanzien van deze doelgroep konden worden verenigd met het programma van rijk en gemeenten om de LVV's (landelijke vreemdelingen voorziening) te ontwikkelen

„Conclusie van het overleg was dat wat met de opvang van de doelgroep wil, goed past binnen het landelijke pilot programma om tot de LVV's te komen. Concreet wil Amsterdam een LVV realiseren met 360 bedden, waarbij in nauwe samenwerking tussen gemeenten, rijk, IND, DT&V, en maatschappelijke organisaties wordt gewerkt aan bestendige oplossingen voor het illegaal verblijf van personen”, aldus de woordvoerder van Harbers.

Lees verder bij de bron: fenixx.org


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Je privacyrechten in de praktijk: onterechte opgetrokken drempels door bijvoorbeeld het BKR

Amsterdam gaat moskeeën en andere Islamitische instellingen beveiligen met ingrijpende anti-terreurmaatregelen