in

Wauw: Eindexamenleerlingen in quarantaine en offline gehaald ter voorkoming van fraude

F1Digitals / Pixabay

Sommige eindexamenleerlingen moeten vandaag na hun IB-toets Engels ‘in quarantaine', om te voorkomen. Tevens krijgen zij de opdracht mee naar huis om van vrijdag- tot zaterdagochtend offline te blijven. Ouders moeten dit controleren.

Vanwege een ‘roosterclash' moeten twee internationale toetsen deze week op een ander moment gemaakt worden. Het is een groot probleem waar de laatste weken veelvuldig over is gesproken met ouders.

Moeizaam zijn schoolbesturen, het Nuffic (Nederlandse organisatie voor internationaal onderwijs) en de IB-organisatie tot een oplossing gekomen. Het IB-examen begint vandaag om 10.30 uur, terwijl het wereldwijd aanvangt om 13.30 uur.

Nederlandse leerlingen moeten daarom na hun examen in quarantaine gehouden worden op school.

In theorie zouden leerlingen via al geïnformeerd kunnen worden over gestelde vragen door studenten elders in de wereld.

Om dit te voorkomen is het hen verboden om van vrijdagochtend 7.00 uur tot zaterdagochtend 11.30 uur contact te hebben met examenkandidaten via welk communicatiemiddel dan ook. Ouders moeten daarvoor tekenen en ze moeten hun kinderen naar school brengen.

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hijab 1558001454

Het dragen van een hoofddoek heeft weinig met vrijwilligheid te maken

cdc centers for disease control

Verplichte vaccinatie is onwettig, onverantwoord en onzinnig