in , , , ,

Weer een stukje vrijheid ingeperkt, EU: snelheidsbegrenzers verplicht voor alle nieuwe auto’s vanaf 2022

snelheid rijden 1551263657
tookapic / Pixabay

Als het aan de ligt worden alle nieuwe auto's vanaf 2022 uitgerust met elektronica die actief voorkomt dat ze te snel kunnen rijden.

Een groep Europarlementariërs heeft een wetsvoorstel ingediend waarin staat dat alle nieuwe auto's over drie jaar verplicht worden uitgerust met snelheidsbeperkende , genaamd ‘Intelligent Speed ​​Assist' (ISA).

De technologie werkt met behulp van een snelheidsherkenningcamera en/of GPS-gekoppelde snelheidslimietgegevens om bestuurders te adviseren over de huidige snelheidslimiet.

De ISA-systemen remmen de auto niet automatisch af, maar beperken simpelweg het motorvermogen, waardoor het voertuig niet voorbij de ter plekke geldende snelheidslimiet komt.

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
woman 3972345 640

‘Nederland heeft aanzienlijk geprofiteerd van de euro’, is dat zo…?

3836263599 9ffc5db181 false flag1 e1484301531772

De ongekozen president van Venezuela vraagt om Amerikaanse “bevrijding” en hulpgoederen blijken spijkers en prikkeldraad