in , ,

Honderden migranten met vals paspoort onderschept door Nederlandse Marechaussee

Uit een nieuwe rapportage blijkt nu dat sinds half juni, toen het Europese luchtvaartverkeer na de coronalockdown weer op gang kwam, er op het vliegveld van Athene al 1134 reizigers betrapt zijn die met een vals reisdocument of als een zogenoemde lookalike op een vliegtuig naar Nederland wilden stappen.

,,Het record staat op 29 mensen op één vlucht.”

Het gaat daarbij vooral om Syriërs (65 procent) en in toenemende mate om Turken (25 procent). Zij worden door de Grieken aangehouden en van de luchthaven verwijderd. Sinds het project in april 2019 begon, zijn er al ruim 3400 mensen tegengehouden.

De lookalikes zijn mensen die op een geldig paspoort van een andere persoon, die enigszins op hen lijkt, proberen te reizen.

Uit de statistieken blijkt dat ongeveer de helft van de betrapte personen op deze manier probeert het vliegtuig in te komen. Ze gebruiken er vaak Belgische documenten voor. ,,Daarop is de pasfoto minder duidelijk dan op documenten van andere landen.”

De andere helft probeert met een vals (bijvoorbeeld een fotokopie) of vervalst document de autoriteiten om de tuin te leiden.

Daarbij gaat het vaak om …..

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
politie imam tereur iftar nctv

Sinterklaas Rutte en Grapperhaus: bonus van 300 euro netto voor alle politiemensen

57e7d44a425bae14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714d71267ed1974a 640 fail

Wéér het falen van de autoriteiten: Slowakije waarschuwde Oostenrijk in juli voor de terrorist van Wenen