in , ,

Weer moeten de lagere inkomens bloeden voor de hogere: 4.000 euro subsidie op nieuwe elektrische auto’s

Free-Photos / Pixabay

Welkom in het van Mark Rutte, waar lage inkomens worden uitgemolken om hogere inkomens van een extraatje te voorzien. Oh, én om — dit moeten we niet vergeten! — al dan niet bevriende bedrijven wat extra inkomsten te bezorgen.

is geen democratie. Het is ook geen constitutionele monarchie. Nee, wij leven in een corpocratieWat dat inhoudt? Een land waar het grote bedrijfsleven (lees: multinationals) zo verweven is met de dat de twee nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn.

Het gevolg daarvan is dat miljardenbedrijven steevast allerlei voordeeltjes krijgen terwijl het MKB kapotgemaakt wordt, en dat lagere inkomens hogere inkomens moeten subsidiëren. Het is geen kapitalisme, maar corporatisme.

Case in point, de NOS bericht vandaag dat het kabinet 4.000 euro subsidie gaat geven “op middenklasse elektrische auto’s.” De subsidie begint met nieuwe auto’s die 12.000 euro kosten en eindigt bij auto’s ter waarde van 45.000 euro.

Hoewel de NOS en het kabinet dat “middenklasse” auto’s durven te noemen is dat natuurlijk je reinste onzin. Als je een auto kan betalen van 45.000 euro heb je een absoluut top-inkomen.

Het modale inkomen dit jaar in is 36.500 euro. Dat komt neer op 3.000 euro bruto per maand. Let wel, bruto en het vakantiegeld is hierbij inbegrepen.

Als je 36.500 euro bruto per jaar verdient kan je echt niet een auto van 45.000 euro kopen — niet eens bijna.

Zeg dat je, heel ruim genomen, 500 euro per maand overhoudt (gebeurt nooit met een gezin trouwens, maar goed). Dan kan je per jaar dus 6.000 euro sparen.

Dit betekent dat ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Praat mee in de Video Chat

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vangils
1 jaar geleden

Dat is oudnieuws VVD weet niet anders kleine man vrouw de klos bij rutjans

Vangils
1 jaar geleden

Elektrische auto zijn vieze niet milieu vriendelijk

jdek52
1 jaar geleden

Elektrische auto´s van 12000 euro bestaan niet. 35.000 komt eerst tot 45.000 euro Precies de leaseklasse van de corporatie bedrijven. Dus het is inderdaad een subsidie voor bedrijven die hun werknemers een lease auto geven.

G van peet
1 jaar geleden

Koop je aan de goedkoopste Dacia sandero moet je minstens 4000 euro aan BPM aftikken! CO2 BPM dus! Die gaat dan linea recta naar de koper van een elektrokar!! Die Dacia kost nu al bijna 15000, in België maar 9700! Dank je wel meneer r…..

Kabinet heeft meer Syriërs uit Turkije gehaald dan eerder verteld

Grote ingreep Italië: kwart van bevolking (16 miljoen mensen) in quarantaine geplaatst