in , ,

Weer moeten de lagere inkomens bloeden voor de hogere: 4.000 euro subsidie op nieuwe elektrische auto’s

Free-Photos / Pixabay

Welkom in het van Mark , waar lage inkomens worden uitgemolken om hogere inkomens van een extraatje te voorzien. Oh, én om — dit moeten we niet vergeten! — al dan niet bevriende bedrijven wat extra inkomsten te bezorgen.

Nederland is geen . Het is ook geen constitutionele monarchie. Nee, wij leven in een Wat dat inhoudt? Een land waar het grote bedrijfsleven (lees: multinationals) zo verweven is met de dat de twee nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn.

Het gevolg daarvan is dat miljardenbedrijven steevast allerlei voordeeltjes krijgen terwijl het MKB kapotgemaakt wordt, en dat lagere inkomens hogere inkomens moeten subsidiëren. Het is geen kapitalisme, maar corporatisme.

Case in point, de NOS bericht vandaag dat het  4.000 euro subsidie gaat geven “op middenklasse elektrische auto’s.” De begint met nieuwe auto’s die 12.000 euro kosten en eindigt bij auto’s ter waarde van 45.000 euro.

Hoewel de NOS en het kabinet dat “middenklasse” auto’s durven te noemen is dat natuurlijk je reinste onzin. Als je een auto kan betalen van 45.000 euro heb je een absoluut top-inkomen.

Het modale inkomen dit jaar in Nederland is 36.500 euro. Dat komt neer op 3.000 euro bruto per maand. Let wel, bruto en het vakantiegeld is hierbij inbegrepen.

Als je 36.500 euro bruto per jaar verdient kan je echt niet een auto van 45.000 euro kopen — niet eens bijna.

Zeg dat je, heel ruim genomen, 500 euro per maand overhoudt (gebeurt nooit met een gezin trouwens, maar goed). Dan kan je per jaar dus 6.000 euro sparen.

Dit betekent dat ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

4 Comments

Laat een reactie achter
  1. Elektrische auto´s van 12000 euro bestaan niet. 35.000 komt eerst tot 45.000 euro Precies de leaseklasse van de corporatie bedrijven. Dus het is inderdaad een subsidie voor bedrijven die hun werknemers een lease auto geven.

  2. Koop je aan de goedkoopste Dacia sandero moet je minstens 4000 euro aan BPM aftikken! CO2 BPM dus! Die gaat dan linea recta naar de koper van een elektrokar!! Die Dacia kost nu al bijna 15000, in België maar 9700! Dank je wel meneer r…..

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Kabinet heeft meer Syriërs uit Turkije gehaald dan eerder verteld

Grote ingreep Italië: kwart van bevolking (16 miljoen mensen) in quarantaine geplaatst