in

Wetenschappers proberen mysterieuze lichtflitsen op het oppervlak van de maan te doorgronden

flashes of light coming from the moon 678x381

Wetenschappers moeten mysterieuze, onverklaarbare lichtflitsen op het oppervlak van de maan onderzoeken.

Bekend als ‘De voorbijgaande lichtgevende maanfenomenen' treden de vreemde flitsen meerdere keren per week op en verlichten delen van het maanlandschap gedurende een korte periode voordat ze verdwijnen.

Er zijn ook vlekken die tijdelijk donkerder worden.

Metro- meldingen: soms is ook een omgekeerd effect waargenomen waardoor het maanoppervlak donkerder wordt. Hoewel er verschillende theorieën zijn over de oorsprong van de maan-mysterielichten, zijn deze nog niet volledig uitgelegd.

Nu hebben astronomen van Julius-Maximilians-Universität Würzburg (JMU) in Beieren, een telescoop opgezet die gebruikt om de flitsen automatisch te detecteren.

Wanneer een lichtstoot wordt opgemerkt, verzamelt de telescoop vervolgens of foto's van de verschijnselen die zullen worden bestudeerd om wetenschappers te helpen de flitsen te begrijpen.

De zogenaamde voorbijgaande maanfenomenen zijn bekend sinds de jaren 1950, maar ze zijn niet voldoende systematisch en langdurig waargenomen, ‘zei Hakan Kayal, professor in de ruimtevaarttechnologie.

Kayal heeft een hypothese over wat de langdurige flitsen veroorzaakt en hoopt deze theorie te bewijzen.

‘Seismische activiteiten werden ook waargenomen op de maan,' voegde de professor toe. ‘Wanneer het oppervlak beweegt, kunnen gassen die zonlicht reflecteren uit het binnenste van de maan ontsnappen.

Dit zou de lichtgevende fenomenen kunnen verklaren, waarvan sommige uren duren. ‘ Er is momenteel echter geen verklaring voor de kortere flitsen.

‘De weet niet precies hoe deze fenomenen op de maan plaatsvinden. Maar het heeft geprobeerd ze uit te leggen: de impact van een meteoor zou bijvoorbeeld een korte gloed moeten veroorzaken, ‘zei de universiteit in een verklaring.

‘Dergelijke flitsen kunnen ook optreden als elektrisch geladen deeltjes van de zonnewind reageren met maanstof.'

Lees verder bij de bron: time2wakeup.me

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
denk erover

9/11 en de voorkennis van de aanslagen

islamists danger europe 12

‘Nederland is een prachtig land voor salafisten, ze worden verwelkomd door naïevelingen’