in , , ,

Zal de astronomisch hoge schuldencreatie in de VS Trump parten gaan spelen? 

In een video illustreert Mike Maloney aan de hand van historische data hoe extreem de Amerikaanse overheidsuitgaven zijn opgelopen. De data gaat terug tot 1879 waardoor het uitgavenpatroon van de Eerste en Tweede Wereldoorlog geanalyseerd kan worden.

Ondanks de opgelegde ‘debt ceiling’, het schuldenplafond waaraan de Amerikaanse regering zich dient te houden, is de Amerikaanse schuld door de jaren heen tot onvoorstelbare hoogtes geklommen.

krediet

Waar de uitgaven begin vorige eeuw nog redelijk gecompenseerd konden worden met overheidsinkomsten, is deze balans de laatste decennia volledig de weg kwijt. Dergelijke uitgaven kunnen in feite zelfs nooit meer terugverdiend worden, zelfs niet in theorie.

Een nieuwe golf van krediet

Mike Maloney laat er nog wat technische analyse op los. Met dit, tegen het licht van de nieuwe plannen van Donald , staan we aan het begin van een nieuwe golf van, wederom, nog nooit eerder waargenomen, astronomisch hoge schuldencreatie.

Nu gebleken en doorgedrongen is dat de weg terug al lang niet meer bestaat, laat men de economisch motor ongecontroleerd hoge toeren maken totdat deze op een dag compleet spaak loopt.

Het is dan ook niet ondenkbaar dat dit enkel en alleen maar toegelaten wordt nu beleidsmakers op de achtergrond sinds het uitbreken van de klaar staan voor de uitrol van een nieuw monetair stelsel. Al eerder is er de reële mogelijk genoemd voor het plotseling invoeren van een (semi-) goudstandaard.

Feit is dat het huidige systeem enkel nog maar gehandhaafd kan worden door overheidsuitgaven zo goed als ongelimiteerd op te laten lopen waarbij we twee zaken moesten accepteren:

(1.) Een weg terug moest opgegeven worden waarbij
(2.) het systeem op een dag gegarandeerd zal falen.

 

Lees verder via de Bron: Biflatie.nl

https://youtu.be/F_uEobhnPFQ

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bart
4 jaren geleden

Het hele leven is een lening als je het goed bekijkt. Wij leven in een wereld die geen geld heeft. We leven in een maatschappij die zelf ook geld leent anders is er namelijk geen geld. Met dat geleende geld worden er huizen en gebouwen gebouwd, die mensen kunnen zo een gebouw “kopen” met een lening. Die mensen die het lenen nemen vervolgens weer een lening op een auto. Ze willen wat in het leven dus ze beginnen aan kinderen. Dat kind gaat naar school van geleend geld en blijft dus ook automatisch achter met schulden. Vervolgens komt er een extra lening om hun leningen weer deels mee af te kunnen lossen.
Eigenlijk is alles om ons heen nep en geleend.
De banken zijn de NWO. Met geld kunnen ze elke vijand de kop indrukken -door de vijand van de tegenstander te financieren. Een visieuze cirkel van “schuld en oorlog..” Geld en bankiers gijzelen de mensheid.

De ongelijkheid en hoe men dit in stand houdt
Op de wereld lopen erg foute mensen rond [de rijken de zgn. Elite] -deze bezitten de ‘sleutels’ van een erg FOUT verdeel & heers systeem !! Oftewel -er is wel continue stromen geld voor oorlogvoeren -en vooral ook ‘voor heel veel diepe diepe ellende in stand wordt gehouden. In plaats van globaal mensen een menswaardig bestaan te geven. is er een Elitaire groep Rijken -welke al eeuwenlang in wisselende samenstellingen -elkaar aan het vervangen zijn [elkaar de stoelen toe schuiven]. Deze elitaire groep(en) proberen mensen zoveel mogelijk [nu digitaal] -in een minimalistisch keurslijf te rijgen en [vooral] dom te houden -en in een ganzenmars te laten bewegen !
(zo werkt het kapitalisme ).

.,,,
Antwoord aan  Bart
4 jaren geleden

.

“NL wil meer EU!” En dan mag u nu alle beloftes weer snel vergeten

De diplomatieke Nederland-Turkije rel is omgeven met een luchtje