in , , ,

Zorgpremies ook voor 2020 weer erg laat bekend: premie wordt stuk hoger

via http://blog.zorgkiezer.nl/zorgverzekeringen/infographic-welke-zorgverzekeraars-horen-bij-elkaar/

Weet jij al wat je in 2020 voor je zorgverzekering betaalt? Waarschijnlijk niet. Ook dit jaar wachten de namelijk weer tot het allerlaatste moment met het bekend maken van de premies.

“Elke verzekeraar wil zolang mogelijk wachten, om zo te kunnen inspelen op de premies van de concurrenten”, zegt Amanda Bulthuis van de financiële vergelijkingssite .nl.

De enige uitzondering hierop is DSW. Zij hebben eind september al hun premies voor 2020 bekend gemaakt. Inmiddels zijn ook de zorgpremies van Stad Holland en InTwente bekend, die ook onder DSW vallen.

De kans dat je volgend jaar meer betaalt voor je zorgverzekering is heel groot. Het ging op Prinsjesdag nog uit van een premiestijging van 3 procent, maar DSW heeft de zorgpremies al met ruim 5 procent verhoogd. Bij Stad Holland komt de premiestijging zelfs uit op bijna 8 procent.

Geld.nl verwacht dat meer zorgverzekeraars deze lijn zullen volgen, waardoor je zorgpremie voor 2020 dus een stuk hoger uitkomt.

Daarnaast krijgen mensen die op dit moment een zorgverzekering met een collectieve korting hebben, bijvoorbeeld via de werkgever of een vereniging, vrijwel zeker een fikse premieverhoging. Voor komend jaar mogen de collectieve kortingen voor een basisverzekering nog maximaal 5 procent zijn.

ONVZ heeft al aangegeven de korting voor ONVZ-leden op de basisverzekering helemaal af te schaffen. Vorig jaar kregen ONVZ-leden nog 3 procent korting op deze verzekering. Bij OHRA gaat de korting voor mensen die een zorgverzekering online afsluiten omlaag van 8 naar 4 procent.

Lees verder bij de bron: Bank Nieuws

Zorgverzekering vergelijk


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

En maar meer betalen en minder ervoor terugkrijgen. Terug naar het ziekenfonds, zodat iedereen krijgt wat nodig is en niet alleen de binnenkomende parasieten.

NL overheid volledig ontspoord
1 jaar geleden

De privatisering van de gezondheidszorg is het zoveelste bedrog dat de burgers in de maag is gesplitst. Het zou allemaal goedkoper worden door concurrentie, maar dat is complete larie. Hetzelfde als met de energiebedrijven wat ook een flop werd.
De praktijk is dat er geen concurrentie is. Er wordt alleen een behoorlijke verwarring gecreëerd door de pakketten wat verschillend te maken zodat pakketten niet reëel te vergelijken zijn en daar kunnen de verzekeraars zich prima achter verschuilen. Ieder bedrijf heeft zijn eigen administratie dus daar gaat onnodig veel werk inzitten naast de kosten van personeel en directie. Dus het is allemaal niet goedkoper dan een centraal zorgsysteem maar duurder …
Ga er maar van uit dat de verzekeringen met elkaar overleggen. Precies zoals het bij de aannemer gaat die onderling afspraken maken.
En de echte schoften achter de schermen, de pharma industrie, lachen om zoveel domheid.

Het meest schandalige is dat burgers gedwongen worden een contract te sluiten bij een zorgverzekering en niet kunnen kiezen welke zorg zij willen. Iemand die kiest voor alternatieve zorg omdat hij/zij geen vertrouwen heeft in bijvoorbeeld chemotherapie of de reguliere middelen tegen hoge bloeddruk krijgen geen vergoeding. En dat terwijl de behandeling veel goedkoper is dan de reguliere middelen. Echt crimineel.

Paul Bartsch
Antwoord aan  NL overheid volledig ontspoord
1 jaar geleden

????goed verwoord

Claudia
1 jaar geleden

Terug naar het ziekenfonds , mensen komen zo in de shit ????

Marie
1 jaar geleden

Vieze in brekers en maar betalen het wordt met het jaar duurder.
We leven om te werken en het is niet meer werken om te leven.
Wij zijn alleen al met de huur en de Zorg premie al 1000 euro kwijt en dan komt de rest er nog allemaal bij schandalig in dit verrotten rot landje.

Moelker
1 jaar geleden

Ja jullie stemmen toch voor Pinokkio Rutten.
Je moet maar AOW er zijn lekker achter de geranium zitten .want je heb geen geld voor leuken dingetje doen Zo uitgezogen worden wij door deze kabinet .bezuinigen maar vertellen economie gaat goed .voor Pinokkio Rutten ja ,hij zal meer verdienen dan Balkenende . De zakken zal goed gevuld zijn .

Jan van ewijk
1 jaar geleden

Daar ben ik het helemaal mee eens allemaal de straat op.
Wij worden allemaal bedonderd.
Mensen slik het niet langer,de hele bevolking wordt tegen elkaar uitgespeeld.

Adriie boom
1 jaar geleden

Dat komt allemaal door die tering asielzoekers die zo genaamd getroumatiswerd zijn
We mogen hopen dat die landmijnen hun werk beter gaan doen
Jansen@gmail.com

Anna Van deursen
1 jaar geleden

Ik denk dat ik asielzoeker wordt dan wordt alles goedkoper dan voor de geboren getogen en hard gewerkt hebbende oudere

Bert
1 jaar geleden

We moeten weer terug naar een sociale regering. Zeker geen CDA en VVD meer. Ook de PvdA holt alleen nog maar achter het grote geld aan. Zelfstandigen (ZZP) en werknemers worden door deze partijen alleen maar uitgebuit ten gunste van multinationals, niet alleen met de ziektekostenverzekering. ZZP is alleen gepromoot om personeelskosten voor grote bedrijven te besparen en makkelijk te kunnen ontslaan. Bescherming van mensen die het echte werk doen is ver te zoeken en een horde van nutteloze managers strijkt al het geld op. We zijn sinds Drees weer terug bij af!

john
1 jaar geleden

kut regering! mensen moeten gewoon in opstand komen.. rutten je bent een liegende lul de behanger, lekker he! lekker veel centjes op de bank, geen stress terwijl veel mensen in het land met de handen in haren zitten om maar rond te komen, kunnen niet eens leuke dingen doen.. ik hoop dat jij en de mensen die hier achter zitten ook voor de rest van jullie leven ook op een gegeven moment, moeilijk hebben! dan weten jullie hoe het is 😉

Brandweer vreest gevaarlijke situaties door verdwijnen hoogwerker in bezuinigingsoperatie

Explosie van kanker in India, stijging van 324 procent in 1 jaar