in , , , ,

Ook de Belgische politie moet ‘pang pang’ roepen tijdens trainingen

politie 1548091122
Alexas_Fotos / Pixabay

De federale blijkt flink onderbemand én onderbemiddeld. Een grootschalig onderzoek door Het Laatste Nieuws brengt aan het licht dat de federale ‘flikken' zelfs niet voldoende oefenwapens hebben, waardoor men “pang, pang!” moet roepen.

Heel wat agenten zouden nabij een zenuwinzinking zijn.

Eerder vorige week bleek al dat de politie in Vlaanderen circa 500 speurders tekort komt. Het tekort bij de bestuurlijke politie zou zelfs rond de 1.000 liggen. 93% van de door HLN ondervraagde agenten gaf aan dat hun dienst geen volledig ingevuld kader had.

“Laatst nog zat er een agent in tranen in mijn kantoor”, aldus een leidinggevende agent. “Hij zag door de bomen het bos niet meer. Het frustreert dat je die mensen niks meer kunt geven dan een schouderklopje en de boodschap: ‘Even slikken en weer doorgaan'.”

De politie mag thans enkel nog trainen met nepwapens“Alleen hebben ze op sommige diensten te weinig van die oefengeweren. Gevolg? De agenten zonder wapen moeten hun vingers gebruiken en ‘pang pang' roepen. Zoals ze vroeger ‘cowboy en indiaantje' speelden op de speelplaats.”

door ramen en parallelle ‘iPolice'-systemen

En een deel van het probleem blijkt een gevolg te zijn van niet zozeer een tekort aan middelen, dan wel van verkwisting. “Er is bijvoorbeeld op federaal niveau miljoenen geïnvesteerd in een systeem dat ‘iPolice' heet”, zo getuigt men nog in Het Laatste Nieuws.

Lees verder bij de bron: sceptr.net

Is dit niet gewoonweg creëren van chaos om dan met de -oplossing te komen? Een EU-politiemacht?

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
zorgverzekeraars doolhof 300x201

Zorgverzekering premiestijging 2019, aanwijzing 1: Kabinet waarschuwt voor zorguitgaven

generation zapped

Docu Generation Zapped alleen nog vandaag gratis te bekijken