in ,

Zoveelste megafaal: Justitie wilde kinderverkrachter re-integreren in bedrijf van vader slachtoffer

verkrachting 1576668562

Justitie heeft grove fouten gemaakt bij de re-integratie in de maatschappij van een 71-jarige zedendelinquent uit Roermond.

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) wilde de 71-jarige voor zijn verplichte dagbesteding per abuis onderbrengen bij het bedrijf van de vader van één van de twee destijds minderjarige meisjes, die door de man zijn verkracht.

Dat de man daadwerkelijk de autogarage binnenstapte, zo schrijft De Limburger, gebeurde louter niet doordat de zedendelinquent zelf nattigheid voelde.

Ook plaatste de DJI de 71-jarige bij een rijstal in de regio, terwijl hij de meisjes juist via zijn paarden onder druk had gezet om misbruik te kunnen plegen.

Zowel de autogarage als de rijstal staat op een lijst met bedrijven die gedetineerden een tweede kans geven door hun een werkplek te bieden in de laatste fase van hun straf. Ze volgen dan een zogeheten penitentiair programma, waarbij ze een bepaald aantal uren dagbesteding moeten vervullen en in de weekends met verlof mogen.

Verantwoordelijk voor dat programma is de Dienst Justitiële Inrichtingen, in dit geval die in Sittard. De reclassering voert het toezicht uit. De eigenaar van de rijstal bevestigt …

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
greta

‘CO2-neutrale’ zeiljacht van klimaatmeisje verbruikte meer brandstof dan vliegtuig

Schermafbeelding 2019 12 18 om 11.25.24 678x382 1

Eén jaar VN-Migratie- en Vluchtelingenpact: Ngo’s vragen lidstaten beloftes waar te maken