in , , , ,

Justitie blundert weer: duizenden vertrouwelijke gesprekken strafrechtadvocaten afgeluisterd

stux / Pixabay

Zo’n drieduizend vertrouwelijke gesprekken tussen advocaten en hun cliënten in gevangenissen zijn ten onrechte opgenomen en mogelijk afgeluisterd. Dat kon gebeuren door een fout in het systeem van de telefoonprovider Telio van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Telio kampte met een programmeerfout. Hierdoor zijn sinds vorig jaar meer dan drieduizend gesprekken opgenomen. De fout zat hem in dubbele nummers van advocaten in het systeem, dat werkt met een database waardoor gesprekken met advocaten niet worden opgenomen, maar gesprekken met familieleden en kennissen wel.

De fout in het systeem kwam aan het licht na signalen vorige week van een strafrechtadvocaat dat zijn gesprek was afgeluisterd. Omdat sommige nummers van advocatenkantoren er dubbel in stonden, ontstond er een fout in het systeem.

De opgeslagen gesprekken gaan tot acht maanden terug. Er geldt in Nederland namelijk een Penitentiaire maatregel waar een bewaartermijn van acht maanden geldt voor álle opgenomen gesprekken. Het is niet bekend of er in de jaren hiervoor gesprekken zijn afgeluisterd.

Maar dat de overheid, die zo zorgvuldig met onze privacy omgaat, meer en meer en meer en meer en meer en meer en meer gegevens van ons verzamelt, is helemáál niet gevaarlijk als je niets te verbergen hebt.
Yeah right.

 

 

bronnen: AD.nl, privacynieuws.nl, geenstijl.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Steeds meer toenemende Burn-out’s en stress zorgen inmiddels al voor 20 miljard schade én blijvend hersenletsel

Forceert de EU een bankencrisis in Italië om populistische regering ten val te brengen?