in , , , , ,

Actueel onderzoek: In de EU “verdwijnt” jaarlijks zo’n € 904 miljard aan belastingpoet door corruptie

corrupt eu

De krijgt gewoon geen grip op de en de verspilling van belastinggeld. Als je een actueel onderzoek van de Europese Groenen mag geloven, dat maandag aan het publiek werd gepresenteerd, lopen de EU-landen een jaarlijkse schade op door corruptie van tot € 904 miljard.

Officiële schattingen van de Europese Commissie, die echter al enkele jaren oud zijn, gaan daarentegen uit van een jaarlijkse schade door corruptie in de EU van “slechts” ongeveer € 120 miljard. Zelfs dit bedrag zou schandalig zijn: de volledige EU- voor komend jaar bedraagt ongeveer € 166 miljard.

Volgens het onderzoek is de situatie het ergst in . Daar gaan volgens de modellen ieder jaar bijna € 39 miljard door corruptie verloren – 21 keer zoveel als de regering voor de politie uitgeeft, en bijna 3000 keer zoveel als de regering investeert in woningbouw.

In absolute cijfers breekt alle records: daar gaan volgens het onderzoek jaarlijks bijna € 237 miljard door corruptie verloren. Op de tweede plaats komt Frankrijk met € 120 miljard.

geldt daarentegen als naar verhouding “zuiver” land – daar “verdwijnen” jaarlijks “slechts” € 4,4 miljard. Dat komt overeen met 0,75% van het Nederlandse bruto binnenlands product.

Bron:
http://zuerst.de

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
europe religious war 580386 620x336

Booslim van Muslim Council of Britain: Allahu Akbar mag niet in de krantenkoppen verschijnen!

test 1544701856

Straatsburg, aanslag op bestelling als afleiding van de regering