in , , , , ,

Actueel onderzoek: In de EU “verdwijnt” jaarlijks zo’n € 904 miljard aan belastingpoet door corruptie

De EU krijgt gewoon geen grip op de corruptie en de verspilling van . Als je een actueel onderzoek van de Europese Groenen mag geloven, dat maandag aan het publiek werd gepresenteerd, lopen de EU-landen een jaarlijkse schade op door corruptie van tot € 904 miljard.

Officiële schattingen van de , die echter al enkele jaren oud zijn, gaan daarentegen uit van een jaarlijkse schade door corruptie in de EU van “slechts” ongeveer € 120 miljard. Zelfs dit bedrag zou schandalig zijn: de volledige EU- voor komend jaar bedraagt ongeveer € 166 miljard.

Volgens het onderzoek is de situatie het ergst in Roemenië. Daar gaan volgens de modellen ieder jaar bijna € 39 miljard door corruptie verloren – 21 keer zoveel als de regering voor de politie uitgeeft, en bijna 3000 keer zoveel als de regering investeert in woningbouw.

In absolute cijfers breekt alle records: daar gaan volgens het onderzoek jaarlijks bijna € 237 miljard door corruptie verloren. Op de tweede plaats komt met € 120 miljard.

geldt daarentegen als naar verhouding “zuiver” land – daar “verdwijnen” jaarlijks “slechts” € 4,4 miljard. Dat komt overeen met 0,75% van het Nederlandse bruto binnenlands product.

Bron:
http://zuerst.de

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Booslim van Muslim Council of Britain: Allahu Akbar mag niet in de krantenkoppen verschijnen!

Straatsburg, aanslag op bestelling als afleiding van de regering