in , , , ,

AIDS komt helemaal niet van apen, maar uit een laboratoriumbuisje

aids 1565393572
geralt / Pixabay

Aan het eind van de jaren 70, begin jaren 80 stak er een tot dan onbekende ziekte AIDS de kop op in Amerika en even later in Europa.

Een homoziekte werd het toen genoemd en het virus dat dit veroorzaakt zou afkomstig zijn van apen.

Vandaag de volgende in een reeks artikelen van chirurg Johan van Dongen over de werkelijke oorsprong van AIDS.

EERZUCHT HILARY KOPROWSKI BEWIJST;

“AIDS KOMT NIET VAN APEN MAAR UIT LABORATORIUMBUIS”

Niet snel zal ik het moment vergeten dat de Leidse hoogleraar, professor H.H. Cohen in 1978 op een conferentie over DNA-onderzoek in het Jaarbeurs Congrescentrum te Utrecht mij mijn tenen deed samenknijpen met zijn uitspraak: “Wij werken ook met het apen Aids-virus en wij weten welke risico’s wij nemen”. Maar kennelijk zijn Cohen en de zijnen toch een aantal dingen ontgaan!

Wetenschappers van een dergelijk formaat kenden blijkbaar de enorme risico’s die aan zo’n onderzoek kleven. Maar wij, biotechnici, microchirurgen en analisten, moesten het wetenschappelijk werk meestal uitvoeren, vaak zonder dat we op de hoogte werden gesteld van de gevaren die experimenten met zich brengen. Gaandeweg werd mij duidelijk dat de dieren waarop ik sectie verrichtte, niet alleen stierven aan afstotingsverschijnselen, maar vaak ook aan allerlei infecties. Er bestond een duidelijk relatie tussen het toedienen van medicamenten en een drastische afname van de weerstand tegen allerlei ziekten. Dit zou kunnen betekenen dat elke patiënt vroeg of laat stierf aan zeer uiteenlopende virale of bacteriële infectieziekten, of door het zeer toxische medicament.

Uiteraard verwerkte ik deze bevindingen in mijn verslagen, maar ik kon dit merkwaardige verschijnsel toen nog niet duiden. Om meer zicht te krijgen op deze problematiek besloot ik in 1972 contact op te nemen met collega’s van TNO-Rijswijk. Deze deelden me mee dat zij dezelfde soorten infecties tegenkwamen. Ook vertelden ze me, in samenwerking met het Rijks Instituut voor de Volksgezondheid en Milieu RIVM, dat er al jarenlang met apen werd gewerkt aan het verbeteren van polio-vaccins door genetische manipulatie.

Toen ik in 1972 TNO voor een tweede keer bezocht, deed zich een uiterst merkwaardig incident voor. Paniekerige dierenverzorgers weigerden mij elke toegang tot de apenverblijven. Want, zo werd verteld, men had juist een aantal zwaar besmette apen uit België, waarschijnlijk van Janssen Farmaceutica, binnengekregen. Elk contact tussen mens en dier kon dodelijk zijn.

Dit was mijn eerste kennismaking met quarantaineruimten en angstige dierenverzorgers in ruimtepakken. Ik wist toen nog niet dat enkele jaren daarvoor in een onderzoekslaboratorium in de Duitse stad Marburg een groot aantal mensen geïnfecteerd was met het Ebola/Marburg virus waaraan zeven van de tweeëndertig besmette personen binnen korte tijd stierven.

En juist van dergelijke “Shotgun Experiments” begonnen mij steeds meer te irriteren. De uitkomsten waren zeer onvoorspelbaar wetenschappers konden doen wat ze wilden ondanks de vele waarschuwingen, zoals die van Paul Berg van de Stanford University in de Verenigde Staten.

Berg publiceerde in 1974 een artikel in het tijdschrift Science, waarin hij met name wees op het gevaar van het gebruik van tumorvirussen als het SV40-virus, bijvoorbeeld bij het maken van vaccins. Bovendien zei hij dat het koppelen van virussen aan bacteriën die normaal in de darm leven, levensbedreigend is en kunnen leiden tot onbeheersbare ziekten.

In minder dan 100 jaar tijd is de biotechnologie uitgegroeid tot een internationale aangelegenheid. In deze ‘tak van sport’ beconcurreren wetenschappers elkaar fel en worden er net als bij de Olympische Spelen, bij een handenklappend publiek, regelmatig prijzen uitgereikt. Ook al waarschuwen toonaangevende wetenschappers voor levensgevaarlijke uitwassen in de biotechnologie, zonder adequate regelgeving in die periode werd de Doos van Pandora zonder blikken of blozen geopend. En Edward Jenner, Robert Koch en Louis Pasteur gingen Paul Berg reeds voor, want zij verklaarden dat met de uitwisselingen van micro-organismen tussen mens en dier tot onvoorstelbare problemen zullen leiden.

En als de media dán toch opeens berichten over een uitbraak van een dodelijk virus in een laboratorium worden er meteen deskundigen als Viroloog Ab Osterhaus opgetrommeld om geruststellend mee te delen dat de wetenschap de vinger aan de pols heeft. Het publiek slaakt dan zucht van verlichting en vervolgens gaan die deskundigen terug naar hun laboratorium en trekken hun witte jas weer aan, want dat artikel in The Lancet moet af…

Halverwege de zestiger jaren arriveerden de eerste……

Lees verder bij de bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bivakmuts mag niet boerka en nijab wel e1565393914443

Kromstaat: Bivakmutsdrager wél gearresteerd bij boerkademonstratie

telegram 1565421070

Oorlog tegen privacy en versleuteling gegevens: ‘Criminelen handelen op Telegram app’