in

Alert: 11 Lijnvliegtuigen verdwenen, angst voor terreur IS / Al (Cia)Qaida

Vorige week werd het vliegveld van Tripoli (Lybië) aangevallen door het extremistische Lybian Dawn, een aan Al Qaida gelieerde terreurbeweging. Hierbij werd de terminal verwoest en gingen ook vliegtuigen in vlammen op. De schade is enorm en de belangrijkste luchthaven van het land is hiermee onbruikbaar geworden. In de regio strijden diverse extremistische groeperingen (waaronder Ansar al Sharia, dat banden heeft met IS) om de macht en de regering verliest stukje bij beetje meer terrein. Na de val van Khadaffi is het land verworden tot één grote anarchistische broedplaats voor terreur.

Inmiddels zijn bij het Pentagon alle alarmbellen gaan rinkelen want na de aanval zijn 11 commerciële lijndienstvliegtuigen verdwenen. Deze zouden meegenomen zijn door een groepering die The Masked Men Brigade wordt genoemd. Een vooraanstaand Marokkaans militair expert verklaarde voor Al Jazeera dat er een gerede kans is dat de vliegtuigen gebruikt gaan worden voor een grote aanval.

Een tweede mogelijkheid zou zijn dat de vliegtuigen gebruikt gaan worden om grote aantallen terroristen in 1 keer op een strategisch punt binnen te loodsen, waar normale lijnvluchten ook binnenkomen, om van daaruit een gebied in te nemen.

Een derde optie is een aanval op een Europees doel, waarbij het Vaticaan een goede kanshebber is. Niet alleen is het geografisch gunstig gelegen; men zou in 1 klap de gehele westerse christelijke wereld kunnen verlammen met een aanslag waar 9/11 bij verbleekt. Kun je 10 keer paus zijn, een airbus 320 kop je niet even terug.

Nog maar 8 dagen en dan is het weer 11 september.

via MWNW.

Foto via angelocesare

Geef een antwoord

Tech FAIL: Brusselse politietoren binnen negen seconden te hacken

Liegen, liegen, liegen: Kwaadaardige leugens over accijns van Kabinet